Το σεξ στο πρώτο ραντεβού «βλάπτει» τη σχέση;
sexyyyyyyyyyyyyyyy

Σεξ στο πρώτο ραντεβού; Όχι, όχι και πάλι όχι! Τελικά, Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το σεξ στο πρώτο ραντεβού μπορεί να κάνει κακό μακροπρόθεσμα στη σχέση σας...


 

Στην έρευνα, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 11.000 άτομα που είχαν σταθερές ή σοβαρές σχέσεις, έπρεπε να βαθμολογήσουν την ικανοποίηση που αποκόμιζαν από τη σχέση τους, την ικανότητα επικοινωνίας με τον/την σύντροφο και την σταθερότητα της σχέσης τους.

 

Το αξιοσημείωτο είναι πως τα ζευγάρια που είχαν κάνει σεξ πριν ή εντός της πρώτης εβδομάδας της γνωριμίας τους, είχαν χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση, την επικοινωνία και τη σταθερότητα, συγκριτικά με τα ζευγάρια που είχαν αφήσει να περάσει κάποιο διάστημα μέχρι την πρώτη τους ερωτική επαφή.

 

Ακόμα ωστόσο οι ερευνητές δεν μπορούν να απαντήσουν πως και γιατί η αναβολή της ερωτικής επαφής σχετίζεται με καλύτερα αποτελέσματα στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, ενδέχεται όσοι κάνουν σεξ από το πρώτο ραντεβού να έχουν υψηλότερες απαιτήσεις ως προς τη συχνότητα της ερωτικής συνεύρεσης και το ερωτικό ενδιαφέρον του συντρόφου τους μετέπειτα. Παράγοντες όμως που τείνουν να φθίνουν με την πάροδο του χρόνου.

 

Οι επιστήμονες δεν έχουν ξεκάθαρα αποτελέσματα, αφού και η μελέτη έγινε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όμως αναφέρουν ότι ίσως τα δεδομένα αυτά να μην εξαρτώνται από το σεξ καθ’ αυτό.  να κάνει με το σεξ. Ενδεχομένως να υπάρχουν διαφορές στους χαρακτήρες των συντρόφων που κάνουν σεξ αμέσως και εκείνων που προτιμούν να περιμένουν, καταλήγουν.

 

 

All rights reserved by Envelop.gr