Κοντά στη θεραπεία του Αλτσχάϊμερ
Κοντά στη θεραπεία του Αλτσχάϊμερ
Χαμόγελα αισιοδοξίας για τη θεραπεία του Αλτσχάϊμερ γεννά η δημιουργία για πρώτη φορά στο εργαστήριο, κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβες από τη νόσο.

Η σημαντική πρόοδος στις έρευνες αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς η εκφυλιστική αυτή νόσος επηρεάζει το νευρικό σύστημα

Χαρακτηριστικό της νόσου είναι η καταστροφή των νευρώνων, γεγονός που οδηγεί σε σταδιακή απώλεια της μνήμης και σε δυσκολία έκφρασης συναισθημάτων και λόγου. Οι έρευνες μέχρι σήμερα, περιορίζονταν κυρίως σε ζωικά κύτταρα. Ωστόσο, επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ανακάλυψαν έναν τρόπο παραγωγής ανθρώπινων κυττάρων παίρνοντας κύτταρα από το δέρμα δύο ασθενών με Αλτσχάϊμερ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία, που απαιτεί διαρκείς ελέγχους.

Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι, επειδή δεν μπορεί να γίνει βιοψία εγκεφάλου σε ασθενείς που βρίσκονται εν ζωή, πρέπει οι επιστήμονες να αντιγράψουν όσες περισσότερες πτυχές της νόσου μπορούν, μέσω των παραγωγής των κυττάρων στο εργαστήριο.

Η αποκωδικοποίηση του Αλτσχάϊμερ θα βοηθήσει τους επικεφαλής της μελέτης αφενός να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο η νόσος επιδρά στο νευρικό σύστημα και αφετέρου να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων.

 

All rights reserved by Envelop.gr