Θέλετε καλή μνήμη; Τσάι το «θαυματουργό»!
man drinking tea

Για εσάς που θέλετε να…θυμάστε καλά, το τσάι αποτελεί το σύμμαχό σας! Ακόμα μία μελέτη έρχεται να επισημάνει τις ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού, ανάμεσα στις οποίες η προφύλαξη των νοητικών λειτουργιών στην μέση ηλικία και η μείωση του κινδύνου εμφάνισης Αλτσχάιμερ.

 

Η μελέτη των επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στην οποία συμπεριέλαβαν έρευνες ετών και χιλιάδες εθελοντών, απέδειξε πως οι νοητικές λειτουργίες ήταν πιο οξυμένες σε όσους έπιναν τσάι. Ανάμεσα στα αποτελέσματα, σε μία εκ των ερευνών, όπου συμμετείχαν 4.000 άνδρες και γυναίκες από τις ΗΠΑ επί σχεδόν οκτώ χρόνια, έδειξε ότι το όφελος ήταν ισχυρότερο στις γυναίκες.

 

Σε μία άλλη, διαπιστώθηκε ότι περισσότερα από τέσσερα φλιτζάνια τσάι την ημέρα μειώνουν κατά τα τρία τέταρτα τον κίνδυνο εκφύλισης των νοητικών λειτουργιών. Ακόμα και τρία φλιτζάνια, όμως, μειώνουν τις πιθανότητες κατά 43%.

 

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, μετά από πολλές μελέτες, έχουν καταλήξει πως το τσάι περιέχει θρεπτικά συστατικά τα οποία προστατεύουν τον εγκέφαλο.

 

 

All rights reserved by Envelop.gr