Προλάβετε τον καρκίνο με απλές καθημερινές συνήθειες!

HappyFamily

Στην εποχή μας, ο καρκίνος αποτελεί μάστιγα. Οι προσπάθειες των επιστημόνων να βρουν τρόπους πρόληψης του έχουν εντατικοποιηθεί και έχουν στραφεί προς κάθε δυνατή κατεύθυνση. Σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Harvard υπάρχουν κάποιες απλές συμβουλές πρόληψης που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας.

Πάντως, με τα ακόλουθα βήματα, σίγουρα μειώνετε όχι μόνο τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου αλλά και καρδιακών νοσημάτων και διαβήτη.

1. Υγιεινή διατροφή

Η καλή διατροφή η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και χωρίς περιττές λιπαρές ουσίες, θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, του μαστού, των πνευμόνων, του παχέος εντέρου, του ορθού, του στομάχου και του παγκρέατος.

2. Φυσική άσκηση

Φυσική άσκηση τουλάχιστον 30΄ κάθε μέρα

Η φυσική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου και ίσως του μαστού.

3. Λίγο αλκοόλ

Για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, του ορθού, του στόματος, του φάρυγγα και του οισοφάγου, θα πρέπει να καταναλώνετε λιγότερο από ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα.

4. Διατήρηση σωματικού βάρους

Προσπαθήστε να διατηρήστε στα ιδανικά για το σώμα σας κιλά. Έτσι καταπολεμάτε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, του ορθού, της μήτρας και του μαστού.

5. Κόψτε το κάπνισμα

Πέραν όλων των γνωστών – αγνώστων τραγικών για την υγεία μας συνεπειών, το κάπνισμα ευθύνεται επίσης για καρκίνο των πνευμόνων, του φάρυγγα, του παγκρέατος, των νεφρών, της κύστης, του τραχήλου, του προστάτη, του παχέος εντέρου και του ορθού.

6. Προστασία από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Προστατευτείτε κατά την διάρκεια του σεξ. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τον κίνδυνο εμφάνισης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Πρέπει να γνωρίζετε ότι κάποια από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα συνδέονται με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου, του πρωκτού και του ήπατος.

7. Προσοχή στον ήλιο

Είναι γνωστό ότι η ηλιακή ακτινοβολία ευθύνεται για τον καρκίνο του δέρματος. Οφείλετε να προστατεύετε το σώμα σας όταν κάνετε ηλιοθεραπεία και να αποφεύγετε την την απ' ευθείας έκθεση στον ήλιο (χωρίς αντιηλιακή) και ειδικά τις μεσημβρινές ώρες.

8. Πρόληψη

Η σημασία της πρόληψης για υγεία και μακροζωία είναι πολύ μεγάλη. Με προληπτικούς ελέγχους, ο καρκίνος μπορεί να ανιχνευτεί και πολύ συχνά να αντιμετωπιστεί.

 

All rights reserved by Envelop.gr