Άρθρα | Για Τον Άνδρα
Το άγχος αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό
work-stress-man

Το άγχος μας σκοτώνει… Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι άνθρωποι με σοβαρά συμπτώματα άγχους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου από εκείνους που είναι πιο ήρεμα.


Περισσότερα...
 
Ο υπέρηχος στην Ουρολογία

Ureterocele

 

Με την εξέταση του υπερήχου είμαστε σε θέση να πάρουμε πάρα πολλές απαντήσεις και μάλιστα άμεσα.

Νεφροί

 • Δίνει απάντηση αν υπάρχει όχκος ύποπτος για καρκίνο
 • Σχήμα, μέγεθος, δομή των νεφρών

  Περισσότερα...
   
  Η καρδιακή προσβολή στα γήπεδα

  Anthony Van Loo

   

   

     Είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι θεατές ενός αθλητικού θεάματος και ειδικότερα του ποδοσφαίρου να παθαίνουν καρδιακές προσβολές. Υπολογίζεται ότι παρατηρείται 1 προσβολή ανά 500.000 περίπου θεατές ύστερα από μελέτη που έγινε στα γήπεδα τριών χωρών, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας και δημοσιεύθηκε στο 'European Heart Journal.' Είναι αναμφισβήτητο ότι το έντονο συγκινησιακό stress μπορεί να προκαλέσει σπασμό των αρτηριών της καρδιάς και να αυξήσει την πηκτικότητα του αίματος με αποτέλεσμα τη δημιουργία εμφράγματος του μυοκαρδίου.

  Περισσότερα...
   
  ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ή εχθρός του σεξ;

  prostate

   

   

     Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας με βάρος 10-20 γραμμάρια σε σχήμα κάστανου. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη, ενώ μέσα του περνά η ουρήθρα. Παράγει το προστατικό υγρό που αποθηκεύεται στον αδένα και εξωθείται κατά την εκσπερμάτιση προς την ουρήθρα. Άρα ο προστάτης είναι απαραίτητος αποκλειστικά για την εκσπερμάτιση και την αναπαραγωγή. Οι παθήσεις του όμως είναι συχνές και προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις στη σεξουαλική λειτουργία.

  Περισσότερα...
   
  Να γιατί οι άνδρες δεν πρέπει πάντα να συμφωνούν με τις συντρόφους τους….
  0 21_450_FightingCouple-600x337

  Αν μία γυναίκα έλεγε πως ο σύντροφός της συμφωνεί σε όλα μαζί της, μάλλον θα ήταν αξιοζήλευτη για τις περισσότερες γυναίκες. Όμως, το «ναι σε όλα» φαίνεται πως όχι μόνο δεν κάνει καλό, αλλά μπορεί να καταστρέψει μία σχέση!


  Περισσότερα...
   
  Τα χλαμύδια στον άντρα

  Chlamydia

   

   

     Η μόλυνση των ανδρών με τα βακτηρίδια χλαμύδα μπορεί να προκαλέσει στειρότητα. Η μόλυνση με τα μικρόβια αυτά ήταν γνωστό ότι μπορούσε να προκαλέσει στείρωση στις γυναίκες. Τώρα για πρώτη φορά βρέθηκε σε έρευνα ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και στον άνδρα.

  Περισσότερα...
   
  Καρκίνος των όρχεων, η αχίλλειος πτέρνα των ανδρών

  testicular

   

   

     O καρκίνος των όρχεων είναι ένας σχετικά σπάνιος καρκίνος και η συχνότητα εμφάνισής του στους άνδρες όλων των ηλικιών είναι μόλις 2%. Δυστυχώς, όμως, «προτιμά» τους νέους και στα αγόρια και τους νέους άνδρες ηλικίας 15-34 ετών είναι ο συχνότερα εμφανιζόμενος καρκίνος, αποτελώντας την 3η κατά σειρά αιτία θανάτου σε αυτές τις ηλικίες.

  Περισσότερα...
   
  Αιτίες ανδρικής υπογονιμότητας

  male 

   

  Η μη ικανότητα σύλληψης μετά από ένα ολόκληρο χρόνο ελεύθερων σεξουαλικών επαφών, ενός ζευγαριού χαρακτηρίζει την υπογονιμότητα.

   

     Η μη ικανότητα σύλληψης μετά από ένα ολόκληρο χρόνο ελεύθερων σεξουαλικών επαφών, ενός ζευγαριού χαρακτηρίζει την υπογονιμότητα. Αφορά το 15% περίπου των περιπτώσεων. Αιτιολογικά αποδίδεται ισομερώς στους 3 επί μέρους παράγοντες, δηλαδή τον άνδρα, τη γυναίκα ή και τους δύο μαζί. Αυτό δείχνει ότι ο άνδρας και η γυναίκα πρέπει να εξετάζονται και να εκτιμώνται ταυτόχρονα. 

  Περισσότερα...
   
  Σκλήρυνση κατά πλάκας: η θεραπευτική της προσέγγιση

  multiple sclerosis2

   

     Η Πολλαπλή Σκλήρυνση ή Σκλήρυνση κατά Πλάκας (MS) αποτελεί την κύρια αιτία αναπηρίας νευρολογικής αρχής σε νέους ενήλικες και μία από τις συχνότερες νευροεκφυλιστικές παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος προσβάλλοντας το 0.05-0.15% των ατόμων Ινδοευρωπαϊκής (Καυκασίας) φυλής. Χαρακτηρίζεται παθολογοανατομικώς από τις απομυελινωτικές πλάκες που εμφανίζουν τοπογραφική διασπορά στο ΚΝΣ. 

  Περισσότερα...
   
  Ορμόνη του έρωτα: τελικά ο άνδρας μπορεί να έχει μάτια μόνο για μια γυναίκα;
  man in love

  Οξυτοκίνη: γνωστή ως ορμόνη του έρωτα…Πόσο μπορεί αυτή η «μαγική» ορμόνη να κάνει έναν άνδρα μονογαμικό;


   

  Περισσότερα...
   
  Το διάφραγμα…. δεν έχει ηλικία

  diafragm

   

   

     Η αδικαιολόγητη κούραση και η κακή φυσική κατάσταση, τα συχνά μπουκώματα αλλά και οι ιγμορίτιδες, οι ωτίτιδες και οι πονοκέφαλοι μπορεί να οφείλονται στο στραβό διάφραγμα και στην έλλειψη φυσιολογικής αναπνοής. Παράλληλα, οι υπερτροφικές κόγχες και οι προβληματικές ρινικές βαλβίδες μπορεί να επιδεινώνουν το πρόβλημα. Μοναδική λύση η επέμβαση με σύγχρονα, ανώδυνα μέσα.

  Περισσότερα...
   
  << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

  Σελίδα 6 από 11

  All rights reserved by Envelop.gr