Άρθρα | Για Τον Άνδρα
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ή εχθρός του σεξ;

prostate

 

 

   Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας με βάρος 10-20 γραμμάρια σε σχήμα κάστανου. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη, ενώ μέσα του περνά η ουρήθρα. Παράγει το προστατικό υγρό που αποθηκεύεται στον αδένα και εξωθείται κατά την εκσπερμάτιση προς την ουρήθρα. Άρα ο προστάτης είναι απαραίτητος αποκλειστικά για την εκσπερμάτιση και την αναπαραγωγή. Οι παθήσεις του όμως είναι συχνές και προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις στη σεξουαλική λειτουργία.

Περισσότερα...
 
Να γιατί οι άνδρες δεν πρέπει πάντα να συμφωνούν με τις συντρόφους τους….
0 21_450_FightingCouple-600x337

Αν μία γυναίκα έλεγε πως ο σύντροφός της συμφωνεί σε όλα μαζί της, μάλλον θα ήταν αξιοζήλευτη για τις περισσότερες γυναίκες. Όμως, το «ναι σε όλα» φαίνεται πως όχι μόνο δεν κάνει καλό, αλλά μπορεί να καταστρέψει μία σχέση!


Περισσότερα...
 
Τα χλαμύδια στον άντρα

Chlamydia

 

 

   Η μόλυνση των ανδρών με τα βακτηρίδια χλαμύδα μπορεί να προκαλέσει στειρότητα. Η μόλυνση με τα μικρόβια αυτά ήταν γνωστό ότι μπορούσε να προκαλέσει στείρωση στις γυναίκες. Τώρα για πρώτη φορά βρέθηκε σε έρευνα ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και στον άνδρα.

Περισσότερα...
 
Καρκίνος των όρχεων, η αχίλλειος πτέρνα των ανδρών

testicular

 

 

   O καρκίνος των όρχεων είναι ένας σχετικά σπάνιος καρκίνος και η συχνότητα εμφάνισής του στους άνδρες όλων των ηλικιών είναι μόλις 2%. Δυστυχώς, όμως, «προτιμά» τους νέους και στα αγόρια και τους νέους άνδρες ηλικίας 15-34 ετών είναι ο συχνότερα εμφανιζόμενος καρκίνος, αποτελώντας την 3η κατά σειρά αιτία θανάτου σε αυτές τις ηλικίες.

Περισσότερα...
 
Αιτίες ανδρικής υπογονιμότητας

male 

 

Η μη ικανότητα σύλληψης μετά από ένα ολόκληρο χρόνο ελεύθερων σεξουαλικών επαφών, ενός ζευγαριού χαρακτηρίζει την υπογονιμότητα.

 

   Η μη ικανότητα σύλληψης μετά από ένα ολόκληρο χρόνο ελεύθερων σεξουαλικών επαφών, ενός ζευγαριού χαρακτηρίζει την υπογονιμότητα. Αφορά το 15% περίπου των περιπτώσεων. Αιτιολογικά αποδίδεται ισομερώς στους 3 επί μέρους παράγοντες, δηλαδή τον άνδρα, τη γυναίκα ή και τους δύο μαζί. Αυτό δείχνει ότι ο άνδρας και η γυναίκα πρέπει να εξετάζονται και να εκτιμώνται ταυτόχρονα. 

Περισσότερα...
 
Σκλήρυνση κατά πλάκας: η θεραπευτική της προσέγγιση

multiple sclerosis2

 

   Η Πολλαπλή Σκλήρυνση ή Σκλήρυνση κατά Πλάκας (MS) αποτελεί την κύρια αιτία αναπηρίας νευρολογικής αρχής σε νέους ενήλικες και μία από τις συχνότερες νευροεκφυλιστικές παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος προσβάλλοντας το 0.05-0.15% των ατόμων Ινδοευρωπαϊκής (Καυκασίας) φυλής. Χαρακτηρίζεται παθολογοανατομικώς από τις απομυελινωτικές πλάκες που εμφανίζουν τοπογραφική διασπορά στο ΚΝΣ. 

Περισσότερα...
 
Ορμόνη του έρωτα: τελικά ο άνδρας μπορεί να έχει μάτια μόνο για μια γυναίκα;
man in love

Οξυτοκίνη: γνωστή ως ορμόνη του έρωτα…Πόσο μπορεί αυτή η «μαγική» ορμόνη να κάνει έναν άνδρα μονογαμικό;


 

Περισσότερα...
 
Το διάφραγμα…. δεν έχει ηλικία

diafragm

 

 

   Η αδικαιολόγητη κούραση και η κακή φυσική κατάσταση, τα συχνά μπουκώματα αλλά και οι ιγμορίτιδες, οι ωτίτιδες και οι πονοκέφαλοι μπορεί να οφείλονται στο στραβό διάφραγμα και στην έλλειψη φυσιολογικής αναπνοής. Παράλληλα, οι υπερτροφικές κόγχες και οι προβληματικές ρινικές βαλβίδες μπορεί να επιδεινώνουν το πρόβλημα. Μοναδική λύση η επέμβαση με σύγχρονα, ανώδυνα μέσα.

Περισσότερα...
 
Υπογονιμότητα

Infertility

 


 

   Σχεδόν το 15% των ζευγαριών είναι υπογόνιμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να συλλάβουν, ακόμα κι εάν έχουν συχνές σεξουαλικές επαφές, χωρίς προφυλάξεις για ένα χρόνο, ή περισσότερο. Στα μισά περίπου από τα ζευγάρια αυτά, η μη επίτευξη σύλληψης σχετίζεται με την ανδρική υπογονιμότητα.

Περισσότερα...
 
Άγχος

stress

 

 

   Τo άγχος ορίζεται ως μια συναισθηματική κατάσταση που προκαλεί δυσφορία και περιλαμβάνει αισθήματα τάσης, φόβου ή τρόμου ως απάντηση σε κίνδυνο που είναι άγνωστος ή δεν αναγνωρίζεται. Ο κλινικός θα πρέπει να διακρίνει κατά πόσο πρόκειται για φυσιολογικό ή παθολογικό τύπο άγχους που συνήθως συνδέεται με πολλά οργανικά προβλήματα και χρειάζεται πλήρη νευροψυχιατρική αξιολόγηση.

Περισσότερα...
 
Ουρολογικά συμπτώματα που προειδοποιούν

urinary symptoms 

 

 

   Το ουροποιητικό σύστημα αποτελείται από τα νεφρά, τους ουρητήρες, την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα. Oρισμένοι αδένες, όπως οι όρχεις και ο προστάτης στους άνδρες και τα επινεφρίδια και στα δύο φύλα, είναι λειτουργικά και ανατομικά άρρηκτα συνδεμένα με τα υπόλοιπα ουρολογικά όργανα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 11

All rights reserved by Envelop.gr