Άρθρα | Ηλικιωμένοι
Έλλειψη σιδήρου και διατροφική υποστήριξη

iron deficiency_and_nutritional_support

 

Η σιδηροπενική αναιμία αποτελεί πολύ συχνό φαινόμενο στις δυτικές κοινωνίες. Όταν παρατηρείται έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό είναι απαραίτητο να ακολουθείται το κατάλληλο διαιτολόγιο, το οποίο θα περιέχει τροφές πλούσιες σε σίδηρο.

Περισσότερα...
 
Παρηγορική αγωγή: Πώς ανακουφίζει τον ασθενή που πονά;

palliative care_vk

 

Η Παρηγορική αγωγή αποτελεί μια ολοκληρωμένη και ολιστική διεπιστημονική φροντίδα η οποία εστιάζει στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων με δυνητικά απειλητικές για τη ζωή παθήσεις.

Περισσότερα...
 
Η βιταμίνη D καταπολεμά νόσους που σχετίζονται με τη γήρανση

Vitamin D_fights_diseases_aging

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και την αγωγή νόσων που προκαλούνται από το γήρας.

Περισσότερα...
 
Είναι η μακροζωία ευτυχία ή δυστυχία;

longevity happiness

 

 

   Ο Μαθουσάλας έζησε πολλές εκατονταετίες σε βιβλικές εποχές και θεωρήθηκε ευλογημένος από τον Θεό. Όλοι οι πλούσιοι και ισχυροί άνθρωποι ανά τους αιώνες προσπάθησαν να βρουν το ελιξήριο της νεότητας αλλά δυστυχώς χωρίς επιτυχία, αφού ο πλούτος και η υλική ευμάρεια μπορεί μεν να συντελούν στη βελτίωση

Περισσότερα...
 
Ανοσοδιατροφή

eld n

 

 

   Το ανοσοποιητικό σύστημα υποβαθμίζεται μετά από εγχείριση τραυματισμό ή ασθένεια. Η χρόνια ασθένεια, η υποθρεψία και η γήρανση του οργανισμού συντελούν στην αύξηση του ρίσκου για λοιμώξεις και σήψη. Ο κύριος ρόλος της ανοσοδιατροφής είναι να μειώσει την πιθανότητα επιπλοκών λόγω φλεγμονής, να καλυφθούν οι

Περισσότερα...
 
Μπορεί η εγχείρηση για καταρράκτη να μειώσει την ενδοφθάλμια πίεση;

phacoemulsification

 

 

   Η μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης μετά από φακοθρυψία για την αφαίρεση του καταρράκτη έχει αναφερθεί από το 1996. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η αφαίρεση του καταρράκτη με φακοθρυψία είναι μια αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπερτονίας και του γλαυκώματος σε πολλούς ασθενείς.

Περισσότερα...
 
Άνοια δεν είναι μόνο η νόσος Alzheimer

dementia non_alzheimer

 

 

   Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η άνοια είναι νόσος και την ταυτίζουν με τη Νόσο Alzheimer (ΝΑ). Η άνοια όμως δεν είναι νόσος, αλλά σύμπτωμα.

Περισσότερα...
 
Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας - Μήπως κληρονομείται;

degeneration

 

 

   Η ΗΕΩ αποτελεί τη συχνότερη αιτία απώλειας όρασης σε ασθενείς άνω των 65 ετών μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Πρόκειται για μια πάθηση της ωχράς κηλίδας, της κεντρικής δηλαδή περιοχής του αμφιβληστροειδούς. 

Περισσότερα...
 
Καταρράκτης

cataract

 

 

   Ο καταρράκτης, είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες θόλωσης της όρασής μας μετά από κάποια ηλικία. Ο καταρράκτης είναι μέρος του φαινομένου της γήρανσης του ματιού. Ολοι οι άνθρωποι μετά από κάποια ηλικία εμφανίζουν μια θόλωση του φακού. Για τον καταρράκτη δεν υπάρχει άλλη αντιμετώπιση παρά

Περισσότερα...
 
Νέες προοπτικές με την 'εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση'

stimulation

 

 

   Η προϊούσα υπερπυρηνική παράλυση (ή αλλιώς σύνδρομο Steele - Richardson - Olsewski) είναι σπάνια νευροεκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου αγνώστου αιτιολογίας. Μέχρι σήμερα ενοχοποιούνται γενετικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις. 

Περισσότερα...
 
Οστεοπόρωση: Τα επικίνδυνα κατάγματα και η θεραπεία

os

 

 

   Ιδιαίτερα επικίνδυνα μπορεί να χαρακτηριστούν τα κατάγματα στους μεσήλικες και τους ηλικιωμένους, καθώς μπορεί να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή του ασθενή. Προκαλούνται κυρίως λόγω μιας νόσου που λανθασμένα πιστεύεται από το ευρύ κοινό ότι αφορά μόνο τις γυναίκες. Αν και τα ποσοστά είναι υψηλότερα στο γυναικείο φύλο, η νόσος απειλεί

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 7

All rights reserved by Envelop.gr