Άρθρα | Ηλικιωμένοι
Η χρησιμότητα της Μαγνητικής Τομογραφίας στη διάγνωση των ορθοπαιδικών Παθήσεων

mt

 

 

   Η μαγνητική τομογραφία (ΜΤ) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της διαγνωστικής ιατρικής σήμερα. Με την βοήθεια ισχυρότατου μαγνητικού πεδίου και παλμικών ραδιοσυχνοτήτων παράγονται ανατομικές εικόνες της υπό ερευνά περιοχής οι οποίες μεταφέρονται σε έναν ηλεκτρονικού υπολογιστή και στην συνεχεία μελετώνται από τον ακτινολόγο.

Περισσότερα...
 
Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

lupus

 

 

   Τα αυτοάνοσα νοσήματα προσβάλλουν το 5%-8% του πληθυσμού και γι' αυτόν το λόγο χαρακτηρίζονται «συχνά νοσήματα». Αυτοανοσία αποκαλείται η αντίδραση των Β και Τ-λεμφοκυττάρων κατά των ιστών του ίδιου του οργανισμού. Αυτοάνοση νόσος είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η αυτοανοσία προκαλεί βλάβη των ιστών,

Περισσότερα...
 
Η κoινωνικooικoνoμική επιβάρυνση της ΧΑΠ

hap

 

 

   Η κoινωνικo-oικoνoμική πλευρά ενός ιατρικoύ πρoβλήματoς δεν αναφέρεται συχνά σε ένα ιατρικό συνέδριo, παρ' όλo πoυ, η ιατρική σήμερα πλέoν, πέρα από τoν ανθρωπιστικό της χαρακτήρα έχει εκ των πραγμάτων και έναν oικoνoμικό - διαχειριστικό. 

Περισσότερα...
 
Το μακιγιάζ σε μεγαλύτερη ηλικία

 makeup

 

 

   Με το μακιγιάζ, σε μια προχωρημένη ηλικία, μπορούμε να κάνουμε ένα πρόσωπο να φαίνεται πιο νέο και πιο όμορφο. Φυσικά δεν γίνονται θαύματα παρά μόνο αν καταφύγουμε σε διάφορα τρικ.

Περισσότερα...
 
Μη φαρµακευτικές θεραπείες της άνοιας

dementia

 

 

   Τα φάρµακα για την άνοια είναι δοκιµασµένα, ασφαλή και αποτελεσµατικά, δεν καλύπτουν όµως παρά µόνο την ανάγκη να ενισχυθούν οι άµυνες του εγκεφάλου ενάντια στη σαρωτική επίθεση της εκφύλισης. 

Περισσότερα...
 
Η σημασία της πρόληψης του γλαυκώματος

glaucoma

 

 

   Το γλαύκωμα θεωρείται ένα από τα βασικά αίτια απώλειας της όρασης, ιδιαίτερα στα ηλικιωμένα άτομα. Πρόκειται για μία νόσο του οπτικού νεύρου στο οποίο προκαλείται βλάβη από –συνήθως- την αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης. Εαν το οπτικό νεύρο καταστραφεί σε όλη του την έκταση, προκαλείται τύφλωση. 

Περισσότερα...
 
Σταυρόλεξα & κουίζ: τα «μυστικά» για να ξανανιώσει ο εγκέφαλος των ηλικιωμένων
crossword

Οι ηλικιωμένοι που ασχολούνται με σταυρόλεξα, μαθηματικά ή άλλα κουίζ καταφέρνουν να δώσουν έως και δέκα χρόνια παραπάνω «ζωή» στον εγκέφαλό τους, απομακρύνοντας έτσι τα συμπτώματα της άνοιας.


Περισσότερα...
 
Οστεοπόρωση

osteoporosi


 

   Οστεοπόρωση είναι μια συστηματική σκελετική νόσος που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική μάζα, με συνέπεια την αύξηση της ευθραυστότητας των οστών και την επιρρέπεια σε κατάγματα.

Περισσότερα...
 
Πρόληψη για την υπέρταση

hypertension

 

 

   Η αρτηριακή πίεση είναι η πίεση που έχει το αίμα μέσα στις αρτηρίες. Εκφράζεται με δύο αριθμούς, π.χ. 12 και 8. Οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν σε 120 και 80 mmHg, που αποτελεί τη διεθνή μονάδα μέτρησης της πίεσης. Ο μεγαλύτερος αριθμός αντιστοιχεί στην πίεση του αίματος στις αρτηρίες, όταν η καρδιά συστέλλεται και αδειάζει το αίμα. Η πίεση αυτή ονομάζεται συστολική πίεση.

Περισσότερα...
 
Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του οφθαλμού

woman

 

 

   Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του οφθαλμού (ΗΕΩ), είναι πάθηση που προσβάλλει άτομα άνω των 60 ετών και αποτελεί τη συχνότερη αιτία τυφλότητας της τρίτης ηλικίας στις κοινωνίες του δυτικού κόσμου. Στην Ελλάδα, με πληθυσμό 2,5 εκατομμυρίων ατόμων άνω των 60 ετών, ζουν 35.000 άτομα με προσβολή στο ένα και 7.500 άτομα με προσβολή και στα δυο μάτια, από τα οποία, περισσότερα από τα μισά δεν γνωρίζουν την αιτία της τυφλότητάς τους.

Περισσότερα...
 
Τι πρέπει να προσέχει ο ασθενής μετά την επέμβαση στις βαλβίδες της καρδίας ή στην αορτή

heart 

 

 

   Κατά την αντικατάσταση μίας βαλβίδας, αυτή αφαιρείται και στη θέση της τοποθετείται μία προσθετική βαλβίδα. Οι προσθετικές βαλβίδες που χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση των βαλβίδων της καρδιάς διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη και είναι κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι βαλβίδων, οι βιολογικές και οι μεταλλικές βαλβίδες.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 7

All rights reserved by Envelop.gr