Άρθρα | Ηλικιωμένοι
Εμμηνόπαυση

menopause

 

 

   Εμμηνόπαυση είναι η μόνιμη διακοπή της εμμήνου ρύσεως που εμφανίζεται όταν οι ωοθήκες εξαντλήσουν τα ωάριά τους και δεν εκκρίνουν πλέον τις ορμόνες που ενέχονται στον έμμηνο κύκλο (Οιστρογόνα-Προγεστερόνη).

Περισσότερα...
 
Διαταραχές επικοινωνίας στην τρίτη ηλικία

grandparents

 

 

   Η αφασία αποτελεί ένα πολύπλοκο πρόβλημα το οποίο μπορεί να καταλήξει σε μια μειωμένη ικανότητα κατανόησης του τι λένε οι άλλοι, σε διάφορους βαθμούς ή μειωμένη ικανότητα του να εκφραστεί κάποιος ή να γίνει κατανοητός.

Περισσότερα...
 
Γεροντική ανορεξία

anorexia

 

 

   Το βάρος του σώματος καθορίζεται από τη θερμιδική πρόσληψη του ατόμου, την ικανότητα απορρόφησης των θρεπτικών ουσιών των τροφών, το μεταβολικό ρυθμό του ατόμου και τις ενεργειακές του απώλειες. Με την πάροδο της ηλικίας, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα το βάρος του σώματος να αυξάνει έως την έκτη δεκαετία.

Περισσότερα...
 
Αντιμετώπιση του καταράκτη

cataract

 

 

  Ο καταρράκτης, είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες θόλωσης της όρασής μας μετά από κάποια ηλικία. Ο καταρράκτης είναι μέρος του φαινομένου της γήρανσης του ματιού. Ολοι οι άνθρωποι μετά από κάποια ηλικία εμφανίζουν μια θόλωση του φακού. Για τον καταρράκτη δεν υπάρχει άλλη αντιμετώπιση παρά μόνο η χειρουργική, όταν υπάρχει ένδειξη. Η επέμβαση για την αφαίρεση του καταρράκτη είναι η πιο συχνή αλλά και η πιο επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση σε όλο το χώρο της Ιατρικής Επιστήμης.

Περισσότερα...
 
Νόσος Alzheimer και πρόληψη

alzheimers

 

 

   Η νόσος Alzheimer προκαλεί διαταραχές μνήμης, ενώ προοδευτικά εμφανίζεται διαταραχή ομιλίας, οπτική αίσθηση του χώρου, γνωσιακά προβλήματα, αποδιοργάνωση του χαρακτήρα.

Περισσότερα...
 
Η κατάλληλη άσκηση στην τρίτη ηλικία

exercise

 

 

   Η άσκηση βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και σακχαρώδη διαβήτη. Μπορεί να συμβάλλει επίσης στην αύξηση της αερόβιας ικανότητας και να βελτιώσει έως και 20% την λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος. 

Περισσότερα...
 
Καλύτερη υγεία στην τρίτη ηλικία με γυμναστική
gyms

Γνωστά και πολλά τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας. Νέα βρετανική έρευνα αποδεικνύει πως οι ηλικιωμένοι έχουν τρεις έως επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλή υγεία από τη γυμναστική ακόμη και αν αρχίσουν να γυμνάζονται καθυστερημένα.Περισσότερα...
 
Αιτίες απώλειας ακοής και τρόποι αντιμετώπισης

hearing

 

Μία από τις κυριότερες αιτίες απώλειας της ακοής είναι η γήρανση.

 

   Όλοι χάνουμε την ακοή μας αργά ή γρήγορα. Η απώλεια της ακοής είναι ένα φυσικό επακόλουθο του ότι μεγαλώνουμε. Η ακουστική μας ικανότητα χειροτερεύει από την ηλικία των 30 ή 40 και άνω και όταν φτάνουμε στην ηλικία των 80, οι περισσότεροι από τους μισούς υποφέρουμε από σημαντική απώλεια ακοής. Παρ'όλα αυτά, περισσότεροι από τους μισούς που πάσχουν από απώλεια ακοής ανήκουν σε ηλικία εργασίας.

Περισσότερα...
 
Οστεοπόρωση: Νόσος των οστών

osteoporosis-bones

 

 

   Η οστεοπόρωση είναι νόσος των οστών, που χαρακτηρίζεται από μειωμένη οστική αντοχή, που οφείλεται σε μείωση της οστικής πυκνότητας και αλλοίωση της μικροαρχιτεκτονικής δομής των οστών, με αποτέλεσμα αυξημένη ευθραυστότητα των οστών και αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων. 

Περισσότερα...
 
Δυναμικό Υπερηχογράφημα για διάγνωση αρθρίτιδας

glaserimg1

 

 

   Πρόκειται για έλεγχο με υπέρηχο όλων των περιφερικών αρθρώσεων σε ασθενή υπό διερεύνηση για πιθανή αρθρίτιδα (πχ ρευματοειδή, ψωριασική κλπ) ή σε ασθενή με νεοεμφανιζόμενη μόνο- ή ολιγο-αρθρίτιδα. 

Περισσότερα...
 
Κατάθλιψη και Τρίτη Ηλικία

Depressed-Elderly 

 

 

   Σχεδόν 20% των ατόμων πάνω από την ηλικία των 65 εμφανίζουν καταθλιπτικά συμπτώματα, ενώ περίπου το 40% των ηλικιωμένων πάνω από τα 85 προσβάλλεται από κάποια μορφή κατάθλιψης. Η νόσος στην τρίτη ηλικία προσβάλλει εξίσου άντρες και γυναίκες. Έχοντας όμως ήδη μία αρνητική αντίληψη για τον εαυτό τους καθώς και το φόβο του κοινωνικού στίγματος εξαιτίας της νόσου, οι ηλικιωμένοι σπάνια προστρέχουν για κάποια ψυχιατρική βοήθεια.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 7

All rights reserved by Envelop.gr