Πρόληψη | Ηλικιωμένοι
Μάθετε μια ξένη γλώσσα και πείτε αντίο σε άνοια και Αλτσχάιμερ!
070822 reading_hmed_1a.grid-6x2 Όσοι μιλούν μία δεύτερη γλώσσα «προστατεύονται» έναντι της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα έρευνα Βρετανών και Ινδών επιστημόνων. 

Περισσότερα...
 
Μην κοιμάστε πολύ, αυξάνετε την χοληστερίνη σας…
Old-age-sleeping

Ο ύπνος πρέπει να είναι επαρκής και καλής ποιότητας. Οι ηλικιωμένοι όμως που κοιμούνται πολύ, αυξάνουν τη χοληστερίνη τους, επισημαίνει νέα έρευνα. Περισσότερα...
 
Θέλετε καλή μνήμη; Τσάι το «θαυματουργό»!
man drinking tea

Για εσάς που θέλετε να…θυμάστε καλά, το τσάι αποτελεί το σύμμαχό σας! Ακόμα μία μελέτη έρχεται να επισημάνει τις ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού, ανάμεσα στις οποίες η προφύλαξη των νοητικών λειτουργιών στην μέση ηλικία και η μείωση του κινδύνου εμφάνισης Αλτσχάιμερ.

Περισσότερα...
 
Η ασπιρίνη «σύμμαχος» στη λειτουργία του μυαλού των ηλικιωμένων;
taking aspirin

Η ασπιρίνη μπορεί να καθυστερήσει την απώλεια των νοητικών ικανοτήτων των ηλικιωμένων, σύμφωνα με Σουηδούς επιστήμονες.  

Περισσότερα...
 
Αλκοόλ: «σύμμαχος» στην πρόληψη της οστικής απώλειας
old woman wine1

Το αλκοόλ με μέτρο φαίνεται πως έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία. Τελευταία μελέτη του Πανεπιστημίου του Όρεγκον αποδεικνύει ότι ένα με δύο ποτηράκια την ημέρα μπορούν να προλάβουν την οστική απώλεια στην τρίτη ηλικία.

Περισσότερα...
 
Στρες και ανησυχία επιταχύνουν το Αλτσχάιμερ
old-people-kissing

Ανάμεσα στα πολλά αρνητικά που προκαλεί το στρες στην υγεία, έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα: η επιτάχυνση του Αλτσχάιμερ.

 

Περισσότερα...
 
Θέστε στόχους….και αποφύγετε την άνοια
Happy-Old-People

Όταν δίνετε νόημα στη ζωή σας, θέτοντας κάποιους στόχους, τότε διατρέχετε πολύ μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και Αλτσχάιμερ. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν Αμερικανοί επιστήμονες σε έρευνά τους που δημοσιεύθηκε στο Archives of General Psychiatry.

Περισσότερα...
 
Έκπτωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας σε υπέρβαρους ηλικιωμένους
old people exercising


Οι άνθρωποι σε μεγάλες ηλικίες που έχουν αρκετά παραπανίσια κιλά, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες έκπτωσης της εγκεφαλικής τους λειτουργίας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Σεούλ στη Νότιο Κορέα. Η μελέτη διήρκεσε πέντε χρόνια και εστίασε στη σύνδεση μεταξύ του σωματικού πάχους και της γνωστικής λειτουργίας.

Περισσότερα...
 
Περισσότερη κατανάλωση ψαριών - λιγότερη άνοια
old couple

Εάν θέλετε να ωφελήσετε τον εγκέφαλό σας, πρέπει να τρώτε ψάρια συστηματικά. Αμερικανοί επιστήμονες τονίζουν ότι όσοι τρώνε ψητό ή βραστό ψάρι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, προάγουν την υγεία του εγκεφάλου τους.

 

Περισσότερα...
 
Εύστροφοι ηλικιωμένοι με….πράσινο τσάι
ELDERLY COUPLE HAPPy

Πράσινο τσάι για ευστροφία και ζωντάνια και στην τρίτη ηλικία, συστήνουν οι Ιάπωνες ερευνητές σε μελέτη τους στο «American Journal of Clinical Nutrition».

Περισσότερα...
 
Αισθάνεστε αφηρημένοι; Πότε πρέπει να ανησυχήσετε.
afirimenos Σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ζωής σας, ίσως θα περνούσε απαρατήρητη κάποια αφηρημάδα. Αν είστε γύρω στα 50 όμως, σας προβληματίζει. Πρέπει όμως να ανησυχήσετε ότι πρόκειται για κάποια μορφής άνοια ή είναι απλή αφηρημάδα;

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2

All rights reserved by Envelop.gr