Άρθρα | Σώμα - Διατροφή
Δίαιτες αποτοξίνωσης

detox

 

 

   Οι δίαιτες αποτοξίνωσης χρησιμοποιούνται ως μέσο απομάκρυνσης επιβλαβών τοξινών από το σώμα, καθώς παράλληλα προωθούν την απώλεια βάρους. Αυτές οι δίαιτες είναι πολύ δημοφιλείς μεταξύ των επωνύμων του εξωτερικού, αλλά και εσωτερικού. Παρά τη διάδοσή τους, οι δίαιτες αποτοξίνωσης, μετά από

Περισσότερα...
 
Υγιεινό κολατσιό στο σχολείο

school

 

 

   Η παιδική ηλικία ειναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος για τη σωστή σωματική και ψυχική ανάπτυξη του ανθρώπου. Εκτός του ότι τα παιδιά, λόγω της ανάπτυξης, έχουν ιδιαίτερες ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, στην παιδική ηλικία αναπτύσσονται και οι διατροφικές συνήθειες που συνήθως μας συνοδεύουν σε όλη την μετέπειτα ζωή μας.

Περισσότερα...
 
Υπάρχει αλήθεια εθισμός σε τρόφιμα;

foodaddiction

 

 

   Η έννοια του εθισμού σε τρόφιμα συγκεντρώνει ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον, στην προσπάθειά των επιστημόνων να ερμηνεύσουν συμπεριφορές που συνδέονται με την παχυσαρκία.

Περισσότερα...
 
Τα τρικλυκερίδια, και οι νέες αναθεωρημένες φυσιολογικές τιμές τους

triglycerides

 

 

   Μία χρήσιμη συμβουλή, που έχει μόνιμη βάση σε ένα υγιεινό διαιτολόγιο, είναι η αντικατάσταση των κορεσμένων (κακών) λιπαρών οξέων με ακόρεστα (καλά). Δεν είναι όλα τα λιπαρά κακα, και δεν είναι σωστό να απορρίψουμε τελείως την κατανάλωση λιπών από τη διατροφή μας, φοβούμενοι είτε την αύξηση βάρους, είτε την εμφάνιση κάποιας ασθένειας

Περισσότερα...
 
Το πολύτιμο ασβέστιο

calcium

 

 

   Το ασβέστιο ανήκει στην κατηγορία των μικροθρεπτικών συστατικών. Ανήκει με άλλα λόγια στα συστατικά της τροφής που το σώμα μας χρειάζεται σε μικρές ποσότητες.

Περισσότερα...
 
Γιατί η δίαιτα της σημερινής γυναίκας στέφεται με απόλυτη… αποτυχία;
Woman-Caught-Eating-Junk-Food

Τους λόγους για τους οποίους οι σημερινές γυναίκες δεν μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα σε όποια δίαιτα κι αν δοκιμάσουν, θέλησαν να εντοπίσουν Βρετανοί ερευνητές.


Περισσότερα...
 
Οξειδωτικό στρες: Η λύση...στο φλιτζάνι σας

tea

 

 

   Οξειδωτικό στρες: ένας όρος που όλοι μας έχουμε ακούσει ή διαβάσει αλλά λίγοι γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι. Πρόκειται για μία κατάσταση κατά την οποία το σώμα μας, υπό την επίδραση επιβαρυντικών παραγόντων όπως είναι το άγχος και οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι περιβαλλοντικοί ρύποι και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, υπερπαράγει ελεύθερες ρίζες. 

Περισσότερα...
 
Φυτικές ίνες: εχθροί του άσθματος!
fruti

Νικήστε το άσθμα με φρούτα. Αυτό υποστηρίζει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Medicine», και απέδειξε ότι μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στους πνεύμονες.Περισσότερα...
 
Συμπληρώματα πρωτείνης και αύξηση μυϊκού όγκου

mass

 

 

   Η αύξηση του μυϊκού όγκου είναι μία διαδικασία που έχει δύο εξίσου σημαντικές διαστάσεις: την ειδική προπόνηση υπερτροφίας, που σχεδιάζει ο προσωπικός γυμναστής, και την ειδική διατροφή. 

Περισσότερα...
 
Μικρές μπουκιές + καλό μάσημα = λιγότερα κιλά
Eating-Slower-Taking-Smaller-Bites

Όλοι φάγαμε λίγο – έως πολύ – παραπάνω στις γιορτές. Εάν θέλετε να χάσετε τα κιλά των γιορτών ή να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας, ιδού το μυστικό σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες: φάτε μικρές μπουκιές και μασήστε καλά. Έτσι καταναλώνετε λιγότερο φαγητό σε κάθε γεύμα.


Περισσότερα...
 
Γιατί παχαίνουμε;

overweight 

 

1. Έχετε δοκιμάσει «τα πάντα» αλλά δεν μπορείτε να ελέγξετε το βάρος σας;

 

   Αν ανήκετε στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το σωματικό τους βάρος, ίσως έχετε ήδη δοκιμάσει διάφορες «δίαιτες», ή εξαντλητική άσκηση, ή συμβουλές που συναντάτε σε περιοδικά, το διαδίκτυο, ή «από στόμα σε στόμα», αλλά ακόμα απορείτε γιατί δεν μπορείτε να απαλλαγείτε μόνιμα από τα περιττά κιλά.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 11

All rights reserved by Envelop.gr