Άρθρα | Σώμα - Διατροφή
Κιλά των γιορτών: ακόμα και 4 μήνες για να τα χάσουμε!
images

Ημέρες γιορτών και όλοι – αν όχι οι περισσότεροι – τρώμε παραπάνω… πόσο καιρό θα χρειαστείτε όμως για να τα χάσετε αυτά τα κιλά; Έρευνα Βρετανών επιστημόνων σε 1.000 ενήλικες αποδεικνύει ότι μπορεί να χρειαστείτε ακόμα και 4 μήνες!

 

Περισσότερα...
 
Γιορτινό τραπέζι: Συμβουλές για να αποφύγετε την καούρα και την δυσπεψία

table

 

 

   Οι γιορτινές μέρες είναι προ των πυλών και οι ευκαιρίες για γεύματα με την οικογένεια και τους φίλους όλο και θα αυξάνονται. Η εορταστική διάθεση εξάλλου φαίνεται ότι δικαιολογεί τις υπερβολές στο φαγητό αυτές τις μέρες. Όμως αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κάθε φορά που γεμίζουμε το πιάτο μας.

Περισσότερα...
 
Διατροφή στα στάδια της εγκυμοσύνης

pregnancy

 

 

   Μία από τις σημαντικότερες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας είναι αυτή της εγκυμοσύνης. Η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη του εμβρύου, συνεπώς η διατροφή της εγκύου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Περισσότερα...
 
Στρες στην εργασία: Πώς επηρεάζει τη διατροφή μας

stress

 

 

   Κάποιες φορές, όταν οι μέρες στη δουλειά είναι δύσκολες, συνηθίζω να "τσιμπάω" ένα μικρό γλυκό σνακ τις απογευματινές ώρες. Αυτό συνέβη και εχθές. Αυτό όμως που ήταν διαφορετικό, ήταν ότι συνειδητοποίησα πως δεν πεινούσα καν εκείνη τη στιγμή. Έτρωγα απλά για να μπορέσω να αισθανθώ καλύτερα, ένα φαινόμενο γνωστό ως "συναισθηματική κατανάλωση" τροφής. Αυτό με εξέπληξε ιδιαίτερα, διότι δεν συνηθίζω να "πέφτω" σε ένα μπολ με παγωτό μετά από μία κουραστική ημέρα και γνωρίζω τη σημασία και αξία της σωστής διατροφής. 

Περισσότερα...
 
Μεσογειακή διατροφή: Ζήτημα ποιότητας

mediterranean

 

 

   Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: τα λουκάνικα που περιέχουν ελαιόλαδο δεν ανήκουν στη μεσογειακή δίαιτα, ούτε φυσικά ένα σουβλάκι με τζατζίκι, κρεμμύδι και ντομάτα. Η μαγεία του μάρκετινγκ ξεδιπλώνεται με έναν αξιοζήλευτο τρόπο για τους marketeers, αλλά με έναν επώδυνο για τους καταναλωτές. Κι αυτό γιατί ο συσχετισμός μιας τροφής με κάτι που μας παραπέμπει στη μεσογειακή διατροφή όπως το ελαιόλαδο και η ντομάτα, μας ωθεί ως καταναλωτές να πιστεύουμε ότι μας κάνει καλό. 

Περισσότερα...
 
Η διατροφική αξιολόγηση στην κυστική ίνωση: μια ολιστική ματιά

 child-main

  

   Είναι εδραιωμένο ότι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην συνολική εικόνα ασθενών με κυστική ίνωση. Πιο συγκεκριμένα έχει διαπιστωθεί ότι η συνολική διατροφική πρόσληψη ασθενών με κυστική ίνωση είναι στενά συνδεδεμένη με την αναπνευστική ικανότητα και το προσδόκιμο ζωής τους.

Περισσότερα...
 
Θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά; Τηρήστε αυστηρό ωράριο στον ύπνο!
sleep lose

Σύμμαχος στο αδυνάτισμα είναι ο καλός και αρκετός ύπνος, όπως έχει αποδειχθεί από αρκετές μελέτες. Όμως Αμερικανοί επιστήμονες τονίζουν ότι για να χάσετε τα περιττά κιλά πρέπει να τηρείτε και ένα αυστηρό πρόγραμμα ύπνου.


Περισσότερα...
 
Συνταγές για γλυκά που αγαπούν το σώμα μας

crΓmebrule

 

 

   Όταν κάποιος προσέχει τη γραμμή του, δεν χρειάζεται να στερείται το γλυκό! Το μυστικό είναι η κατανάλωση του γλυκού να μην είναι καθημερινή και η ποσότητά του να είναι σχετικά μικρή. Μην σας ακούγεται απογοητευτικό!

Περισσότερα...
 
Χαμηλότερη χοληστερίνη μέσα σε λίγες εβδομάδες

cholesterol

 

 

   Η αυξημένη χοληστερίνη είναι ένα ζήτημα που απασχολεί εκατομμύρια κόσμο σε όλο τον πλανήτη. Αφορά τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά τα τελευταία χρόνια. Πέρα από την οικογενή – κληρονομική χοληστερίνη, η πιο συνηθισμένη αιτία που προκαλεί την εμφάνισή της είναι η κακή–λανθασμένη διατροφή. 

Περισσότερα...
 
Σιδηροπενική αναιμία: Συμπτώματα και θεραπεία

iron-deficiency

 

 

   H αναιμία προκύπτει όταν μειωθεί η αιμοσφαιρίνη στο αίμα (ή όταν η αιμοσφαιρίνη έχει υποστεί κάποια ποιοτική αλλοίωση). Η αιμοσφαιρίνη είναι μια πρωτεΐνη που περιέχει σίδηρο και βρίσκεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια στα οποία και δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους. Η συνηθέστερη αιτία αναιμίας είναι η σιδηροπενική αναιμία, δηλαδή η έλλειψη σιδήρου στη διατροφή (ή όταν το λεπτό έντερο δεν απορροφά αρκετό σίδηρο από τις τροφές) καθώς και η απώλεια αίματος.

Περισσότερα...
 
ΗΠΑ: Τέλος τα τρανς λιπαρά
trans

Απαγορευτικό στα τρανς λιπαρά αποφάσισε να βάλει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, απαγορεύοντας την χρήση τους στα τρόφιμα, πολλά από τα οποία είναι ευρείας κατανάλωσης.


 

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 11

All rights reserved by Envelop.gr