Άρθρα | Για Το Παιδί
Τα πολύτιμα πέντε πρώτα λεπτά στη ζωή του μωρού
Baby

Η γέννηση ενός παιδιού είναι ένα μαγικό γεγονός για κάθε οικογένεια. Οι πρώτες στιγμές της ζωής του είναι πολύτιμες για τους γονείς, για το ίδιο το νεογνό όμως είναι πραγματικά καθοριστικές.


Περισσότερα...
 
Καλοκαίρι και παιδική διατροφή
summer and_child_nutrition

Η παιδική ηλικία είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στάδιο της ζωής μας, καθώς τότε χτίζεται το σώμα και διαμορφώνεται η προσωπικότητά μας. Σε αυτή τη φάση της ζωής του, το παιδί υιοθετεί αρχές και συνήθειες, από το σπίτι και από το σχολείο που συνήθως το καθορίζουν για την υπόλοιπη ζωή του.


Περισσότερα...
 
Οι συχνότερες αιτίες εισαγωγής στο νοσοκομείο για παιδιά και βρέφη
child bed_hospital

Η φυσιολογική ανάπτυξη του παιδικού οργανισμού περιλαμβάνει και την ωρίμανση του αμυντικού συστήματος, της ανοσίας. Δυστυχώς, το 'χτίσιμο' της ανοσίας απαιτεί νόσηση. Έχει μάλιστα υπολογιστεί ότι κάθε παιδί νοσεί περίπου 90 φορές μέχρι την ηλικία των 10 ετών.


Περισσότερα...
 
Πώς θα 'θωρακιστείτε' για τις Πανελλαδικές
exams study_panelladikes

 Κατά τη δοκιμασία των σχολικών και πανεπιστημιακών εξετάσεων αξιολόγησης είναι βασικό ο οργανισμός να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ούτως ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση. Είναι σημαντικό όλα τα όργανα του σώματος να συνεργάζονται με τον άριστο δυνατό τρόπο, ώστε η συνολική υγεία και ευεξία του οργανισμού να είναι σε υψηλότατο επίπεδο.


Περισσότερα...
 
Όταν οι γονείς χωρίζουν...
when parents_separate

 Σε αυτό που συμφωνούν όλοι σχεδόν οι ερευνητές είναι ότι το διαζύγιο και η σύγκρουση των γονέων θα φέρει σύγκρουση στα παιδιά και διάφορα ψυχολογικά προβλήματα, αλλά όχι τα ίδια προβλήματα σε όλα τα παιδιά. Άλλα από αυτά θα έχουν επίπονες ψυχολογικές πληγές, ενώ άλλα θα υποφέρουν λιγότερο.


Περισσότερα...
 
Περισσότερη γυμναστική στο σχολείο για πιό γερά παιδιά
gymnastics school

Περισσότερος χρόνος στο μάθημα γυμναστικής στο σχολείο βοηθά τους μαθητές να αναπτύσσουν μυϊκή ισχύ και δεν αυξάνει τον κίνδυνο καταγμάτων, ανακάλυψε νέα έρευνα.


 

Περισσότερα...
 
Μέτρηση της Χοληστερίνης στα Παιδιά

Measurement Cholesterol_Children

 

 

   Η χοληστερόλη ή χοληστερίνη, είναι μια ουσία του αίματος, η οποία συντίθεται στον ανθρώπινο οργανισμό και προσλαμβάνεται εξωγενώς με τις τροφές. Είναι απαραίτητο συστατικό για την διατήρηση της καλής λειτουργικότητας των κυτταρικών μεμβρανών, ενώ παίζει κεντρικό ρόλο ως πρώτη ύλη σε πολλές βιοχημικές διαδικασίες, όπως

Περισσότερα...
 
Τα S.O.S της παιδικής διατροφής

child nutrition1

 

 

   Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη 'λίστα' των προτεραιοτήτων ενός γονέα. Και πέρα από την ενέργεια που χρειάζεται ένα παιδί για να βγάλει εις πέρας μία έντονη και ζωηρή καθημερινότητα, πρέπει παράλληλα να του παρέχεται και μια σειρά 'δομικών' συστατικών που θα συμβάλλουν τόσο στη σωστή ανάπτυξη, όσο και στο συνεχή

Περισσότερα...
 
Πώς θα μάθετε δυο γλώσσες στο παιδί σας

child languages

 

 

   Όλοι μπορούμε να μάθουμε μια ξένη γλώσσα. Για μερικούς ανθρώπους αυτό είναι ευκολότερο από ότι για άλλους, αλλά όλοι μπορούμε να το κάνουμε. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν δυο γλώσσες με την ίδια ευχέρεια είναι δίγλωσσοι.

Περισσότερα...
 
Μπουκωμένη μύτη

stuffy nose 

 

 

   Η μπουκωμένη μύτη είναι από τα πιο βασανιστικά προβλήματα της καθημερινότητας. Μάλιστα, όταν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιδρά στον ύπνο, στις κοινωνικές σχέσεις, στην εργασιακή απόδοση και στον ψυχισμό.

Περισσότερα...
 
Τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική κινδυνεύουν να γίνουν παχύσαρκα όταν ενηλικιωθούν;
fat-baby-legs

Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική είναι πιθανόν να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα όταν ενηλικιωθούν.


Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 13

All rights reserved by Envelop.gr