Άρθρα | Για Το Παιδί
Θωρακικός πόνος στα παιδιά

Chest Pain_Children

 

 

   Ο θωρακικός πόνος στα παιδιά και στους εφήβους αποτελεί συχνή αιτία επίσκεψης στον παιδίατρο και κατ' επέκταση στον παιδοκαρδιολόγο.

Περισσότερα...
 
Πως το παιδί σας να μην φοβάται τον οδοντίατρο

children dentist_phobias

 

 

   Οι ενήλικες έχουν σημαδέψει τα παιδιά, με τις φοβίες που έχουν για τον οδοντίατρο. Οι φοβίες των παιδιών έχουν την ρίζα τους στην παιδική ηλικία των γονιών τους. Είτε ο γονιός ο ίδιος πόνεσε μικρός, είτε χτύπησε και τραυμάτισε τα δόντια του, είτε κάποιο αδελφάκι είχε τραυματική εμπειρία, είτε έμμεσα άκουσε κάποιους μεγάλους να ψιθυρίζουν

Περισσότερα...
 
Από παιδί...έφηβος

child puberty

 

 

   Η εφηβεία αποτελεί ένα από τα στάδια της μακροχρόνιας και διαρκούς διαδικασίας της σωματικής αύξησης και ανάπτυξης του ανθρώπου, που αρχίζει από την εμβρυική ζωή και συνεχίζεται μέχρι το τέλος της αναπαραγωγικής ηλικίας του.

Περισσότερα...
 
Yπερηχογραφική εξέταση ισχίου: Απαραίτητη για όλα τα νεογνά

developmenta

 

 

   Η αναπτυξιακή δυσπλασία του ισχίου (ΑΔΙ) είναι μια πάθηση που συναντάται σχετικά συχνά και το ποσοστό της ανέρχεται σε 20-30 σε κάθε χίλια νεογνά. Ιδιαίτερα στην πατρίδα μας και σε κλειστούς πληθυσμούς της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και της Κρήτης είναι περισσότερο συχνή και δυστυχώς η παλαιά

Περισσότερα...
 
Ο δεκάλογος του καλού ύπνου για το μωρό

baby sleeping

 

 

   Σχεδόν κάθε γονιός, κάποια στιγμή στη ζωή του, έχει έρθει αντιμέτωπος με το αγγελούδι του το οποίο αρνείται να πάει στο κρεβάτι του, παρακαλάει να κοιμηθεί στο δωμάτιο των γονέων του ή ξυπνά συνεχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας καλώντας με αναφιλητά τον μπαμπά ή τη μαμά να το πάρουν αγκαλιά. 

Περισσότερα...
 
Eισπνεόμενα κορτιζονούχα φάρμακα

cortisone

 

 

   Τουλάχιστον ένα στα δέκα παιδιά έχουν βρογχικό άσθμα στη χώρα μας. Για την αντιμετώπισή του συχνά χορηγούμε εισπνεόμενα κορτιζονούχα φάρμακα. Επειδή υπάρχει παραπληροφόρηση γύρω από την ωφέλεια και τις παρενέργειες των φαρμάκων αυτών κρίνεται σκόπιμη η ενημέρωση των γονέων γύρω από το θέμα αυτό με βάση

Περισσότερα...
 
10 ιδέες για να αγαπήσουν τα παιδιά το βούρτσισμα των δοντιών

children brushing

 

 

   Το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά, όσο και η καλή διατροφή και η καθαριότητα του υπόλοιπου σώματος. Το να μάθεις στο παιδί σου να βουρτσίζει τα δόντια του, μπορεί να αποδειχτεί δύσκολη αποστολή. Θέλει τρόπο.

Περισσότερα...
 
Φιλία: ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή του παιδιού

friendship

 

   Φαίνεται πως η φιλία έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη και τη ζωή των παιδιών. Μέσω των σχέσεων με τους συνομηλίκους τα παιδιά αναπτύσσουν μια σειρά από κοινωνικές δεξιότητες, μαθαίνουν να επιλέγουν τις αποτελεσματικότερες στρατηγικές για την επίλυση των προβλημάτων τους, ενώ ταυτόχρονα αντλούν συναισθηματική υποστήριξη

Περισσότερα...
 
Στοματίτιδα στα παιδιά

stomatitida

 

 

   Στοματίτιδα ονομάζεται η φλεγμονή του στόματος (γλώσσα, χείλη, εσωτερική επιφάνεια στα μάγουλα) συνοδευόμενη από έλκη (άφθες), φουσκάλες και έντονο πόνο. Υπάρχουν διαφορετικά είδη στοματίτιδας και η σωστή διαφοροποίησή τους από τον παιδίατρο είναι σημαντική γιατί έχουν διαφορετικό τρόπο μετάδοσης και θεραπείας.

Περισσότερα...
 
Χρόνιος βήχας στα παιδιά

cough

 

Άσθμα

 

   Στα πρώτα χρόνια της ζωής του, ένα παιδί με χρόνιο βήχα σε συνδυασμό με ατοπικό έκζεμα και ύπαρξη αλλεργίας ή άσθματος στην οικογένειά του, μας κάνει να σκεφτούμε ότι πάσχει από παιδικό βρογχικό άσθμα.

Περισσότερα...
 
Τι φταίει για την κακή σχολική επίδοση;

performance

 

 

   Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες που αναγκάζουν ένα παιδί να μην τα πηγαίνει καλά στα μαθήματα:

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 13

All rights reserved by Envelop.gr