Άρθρα | Για Το Παιδί
Συμβουλές για το νεογέννητο μωρό σας

neogennito

 

 

   Είναι το πρώτο σας παιδάκι. Γεννήθηκε πριν μια εβδομάδα σε ένα Ιδιωτικό ή Δημόσιο Μαιευτήριο που επιλέξατε προσεκτικά.

Περισσότερα...
 
Σπάνιες παιδοκαρδιολογικές παθήσεις

cardiological

 

 

   Στην Ευρώπη, ως σπάνιες χαρακτηρίζονται οι παθήσεις που απαντώνται σε συχνότητα μικρότερη από 1 στα 2.000 άτομα. Περίπου 30 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πάσχουν από σπάνια νοσήματα. Ο αριθμός των σπανίων παθήσεων εκτιμάται σε 6.000 με 8.000, με καινούργιες οντότητες να ανακαλύπτονται συνεχώς.

Περισσότερα...
 
Όταν το μωρό αρνείται να φάει...

refuse

 

 

   Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μωρά δεν χαίρονται και ιδιαίτερα το γεύμα τους, ή το αρνούνται με πείσμα. Αν το μικρό σας αρνείται να φάει, δεν πρέπει να ανησυχείτε, αρκεί να μεγαλώνει φυσιολογικά, να παίρνει το βάρος και το ύψος που αρμόζει στην ηλικία του, να αυξάνεται, με λίγα λόγια, φυσιολογικά.

Περισσότερα...
 
11 ιδέες διατροφής για τα παιδιά

childrens1

 

 

   Δύο Κυριακές πριν, είχαμε επισκεφτεί την οικογένεια της βαφτισιμιάς μου για μεσημεριανό φαγητό. Όλοι μας λοιπόν απολαύσαμε ένα υπέροχο γεύμα από σουφλέ λαχανικών, λίγο τυρί και σαλάτα με λάχανο και καρότο, ενώ η 8χρονη Αννούλα έφαγε μπριζόλα και πατάτες τηγανητές, με λίγο τυρί και ψωμί. 

Περισσότερα...
 
Η διατροφική συμπεριφορά του παιδιού

eat

 

 

   Η επιλογή της τροφής αποτελεί μία σύνθετη συμπεριφορά του ανθρώπου. Μελετώντας τη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών, συμπεραίνουμε ότι στη διαμόρφωσή της συμμετέχουν ποικίλοι αλληλοεξαρτώμενοι παράγοντες. Συγκεκριμένα οι περιβαλλοντικοί παράγοντες αλληλεπιδρούν με τις γενετικές προδιαθέσεις, για να παράγουν συγκεκριμένες τροφικές προτιμήσεις.

Περισσότερα...
 
Πρωινό: Ποιες τροφές να προτιμάμε;

 childrens

 

 

   Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα που παίρνουμε μετά από πολύωρη νηστεία, που όπως υποδηλώνεται και από τον αγγλικό όρο για το πρωινό - γνωστό ως breakfast - πρόκειται για εκείνο το γεύμα που διακόπτει την περίοδο νηστείας ή αλλιώς την περίοδο μη λήψης φαγητού.

Περισσότερα...
 
Παιδικοί φόβοι

fears

 

 

   Ο πρώτος φόβος δημιουργείται από τη στιγμή της γέννησης του ατόμου. Το βρέφος καλείται να εγκαταλείψει το φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον της μήτρας και να προσαρμοστεί στο χαοτικό και θορυβώδες εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό το γεγονός πυροδοτεί συναισθήματα φόβου.

Περισσότερα...
 
Διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών

Disabilities

 

 

   Οι Μαθησιακές Δυσκολίες εντοπίζονται κυρίως στη γραφή και ανάγνωση του ατόμου (παιδιού ή ενήλικα), στην κατανόηση του λόγου, παρουσιάζοντας επίσης επιμέρους συμπτώματα στη γνωστική του ανάπτυξη.

Περισσότερα...
 
Χρόνιος βήχας στα παιδιά

cough

 

Άσθμα

 

   Στα πρώτα χρόνια της ζωής του, ένα παιδί με χρόνιο βήχα σε συνδυασμό με ατοπικό έκζεμα και ύπαρξη αλλεργίας ή άσθματος στην οικογένειά του, μας κάνει να σκεφτούμε ότι πάσχει από παιδικό βρογχικό άσθμα. 

Περισσότερα...
 
Το Σύνδρομο Down

syndrome

 

   Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από σωματικές διαφοροποιήσεις καθώς και νοητική στέρηση.

 

   Το σύνδρομο Down είναι η πιο συνηθισμένη και γνωστή διαφοροποίηση του χρωματοσωμικού μας κώδικα. Συγκεκριμένα, η τρισομία που εμφανίζεται στο 21ο ζεύγος των χρωματοσωμάτων έχει σαν αποτέλεσμα την εκδήλωση αυτού του συνδρόμου που είναι επίσης γνωστό και σαν 'Μογγολισμός'.

Περισσότερα...
 
Ωταταλγία και μέση ωτίτις

otitis

 

 

   Η πιο συχνή αιτία που τα παιδιά επισκέπτονται τον ιατρό είναι η μέση ωτίτις και περίπου το 1/3 των παιδιών ηλικίας από 1-3 ετών, παρουσιάζουν παραπάνω από τρεις (3) προσβολές μέσης ωτίτιδας το χρόνο. Η μέση ωτίτις επίσης αποτελεί την πιο συχνή αιτία απώλειας της ακοής στην παιδική ηλικία.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 13

All rights reserved by Envelop.gr