Άρθρα | Για Τη Γυναίκα
Τι τύπο γυναίκας παντρεύονται οι άντρες;
CoupleMarriageBeach-660x478

Τα στερεότυπα φαίνεται πως άλλαξαν… Οι παραδοσιακοί ρόλοι στο ζευγάρι δεν ισχύουν πια και οι άντρες επιλέγουν εντελώς διαφορετικό τύπο γυναίκας σε σχέση με το παρελθόν.


Περισσότερα...
 
Δραστήριες μητέρες, δραστήρια παιδιά
active mothers_active_kids

 Όσο πιο δραστήρια είναι μια μητέρα, τόσο πιο σωματικά δραστήρια είναι και τα παιδιά της, υποδεικνύει έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 500 μητέρας και τα 4χρονα παιδιά τους.


Περισσότερα...
 
Ακράτεια ούρων στις γυναίκες

Urinary Incontinence1

 

 

   Η ακράτεια ούρων, δηλαδή η ακούσια απώλεια ούρων, αποτελεί ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα με κοινωνικές προεκτάσεις και απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό γυναικών, κυρίως μετά την εμμηνόπαυση αλλά κάποιες φορές και σε μικρότερη ηλικία.

Περισσότερα...
 
Προσυμπτωματικός έλεγχος για την HPV ανθεκτικότητα

hpv cervical_cancer

 

 

   Η HPV λοίμωξη είναι η κύρια αιτία του καρκίνου του τραχήλου, αν και οι περισσότερες γυναίκες που έχουν μολυνθεί με τον ιό HPV δεν έχουν αναπτύξει παθολογία στον τράχηλο της μήτρας, ενώ οι περισσότερες HPV λοιμώξεις σε γυναίκες κάτω των 25 ετών δεν προχωρούν.

Περισσότερα...
 
Δυσλειτουργική αιμορραγία της μήτρας

uterine bleeding1

 

 

   Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να παραπονιούνται οι γυναίκες στο γυναικολόγο τους για απώλεια μεγάλης ποσότητας αίματος κατά την έμμηνο ρύση (περίοδο). Επίσης οι αιμορραγίες αυτές μπορεί να απασχολούν τις γυναίκες για αρκετό καιρό προτού ζητήσουν τη βοήθεια του γιατρού τους.

Περισσότερα...
 
Ψηλά τακούνια: πότε δημιουργούν πρόβλημα;

high heels

 

 

   Οι γόβες-στιλέτο είναι αναμφισβήτητα κολακευτικές για την εικόνα των ποδιών, όχι όμως και ιδανικές για την υγεία τους, αφού, αν φοριούνται καθημερινά, δημιουργούν προβλήματα, όπως φλεγμονές και πόνο κάτω από το πέλμα, κότσια, γαμψά δάχτυλα, ανατομικές ανωμαλίες, ακόμα και διαστρέμματα όταν υπάρχει αστάθεια κατά τη βάδιση.

Περισσότερα...
 
Οι φοβίες

phobias

 

 

   Η φοβία είναι ένας υπερβολικός και επανερχόμενος φόβος, ο οποίος είναι ανεξήγητος (ακόμη και για το ίδιο το θύμα). Είναι μια φοβική αντίδραση δυσανάλογη προς την αιτία που την προκαλεί. Οι πιο γνωστές φοβίες είναι η κλειστοφοβία (φόβος για τους κλειστούς-περιορισμένους χώρους), η αγοραφοβία (φόβος για τους ανοικτούς

Περισσότερα...
 
Κολποβακτηρίδιο Doderlein

Doderlein

 

 

   Είναι απολύτως φυσιολογικό το αποτέλεσμα του κολπικού επιχρίσματος να περιέχει το κολποβακτηρίδιο Doderlein.

Περισσότερα...
 
Μία στις 14 γυναίκες στον κόσμο πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας!
how should_women_fight_dome

Νούμερα που συγκλονίζουν. Το 7% των γυναικών στον κόσμο ή μία στις 14 γυναίκες παγκοσμίως υφίσταται σεξουαλική βία από κάποιον άλλον άνδρα, πέραν του συζύγου ή του συντρόφου της, σύμφωνα με διεθνή έρευνα.


Περισσότερα...
 
Γιατί μας ωφελούν τα θετικά συναισθήματα;

positive feelings

 

 

   Στο χώρο της ψυχικής υγείας έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη συναισθημάτων που αφήνουν αρνητικό αποτύπωμα, όπως το άγχος, η θλίψη, ο θυμός και η απόγνωση. Φυσικά, η ενασχόληση αυτή έχει οδηγήσει στην εξέλιξη της γνώσης και στην ανάπτυξη ψυχολογικών μεθόδων αντιμετώπισης αυτών των συναισθηματικών καταστάσεων. 

Περισσότερα...
 
Ο ρόλος της φιλίας στο γυναικείο στρες

stressed out_women

 

 

   Αυτό το άρθρο είναι για όποιον θέλει να χτίσει καλύτερες σχέσεις και επικοινωνία μαθαίνοντας περισσότερα για τις αντιδράσεις των γυναικών στο στρες και το ρόλο της φιλίας.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 16

All rights reserved by Envelop.gr