Άρθρα | Για Τη Γυναίκα
Αισθητική χειρουργική: Δεν αρκεί μόνο το νυστέρι…

lancet

 

 

   'Πλαστικά σώματα είναι τα σώματα τα οποία με την ανάπτυξη της ιατρικής και της ιατρικής τεχνολογίας μπορούν να πάρουν συγκεκριμένη μορφή σύμφωνα με τη θέληση του ατόμου και της κοινωνίας'.

Περισσότερα...
 
"Σαρκώδη χείλη" ασφαλή και μόνιμα

flesh


 

   Χείλη μικρά, άνισα, άτονα,΄άδεια', χαλαρά.... Σ' ένα πρόσωπο τα χείλη φανερώνουν και χαρακτηρίζουν την όψη μας. Γλυκό χαμόγελο "πικρό", άτονο,"σφιγμένο" ή λυπημένο... 

Περισσότερα...
 
Μύθοι και αλήθειες για τη σχέση HPV-καρκίνου του τραχήλου

Cervical Cancer

 

 

   Στις ΗΠΑ, ο ιός HPV θεωρείται ο πιο συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός. Μερικές μελέτες εκτιμούν πως η πλειοψηφία του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού έχει εκτεθεί σε μόλυνση με τουλάχιστον ένα τύπο του ιού. Παρ' όλα αυτά οι περισσότεροι δεν εμφανίζουν κάποιο σύμπτωμα.

Περισσότερα...
 
Κολπίτιδα

vaginitis

 

 

   Κολπίτιδα είναι φλεγμονή του κόλπου που «ευδοκιμεί» τους μήνες του καλοκαιριού και «χτυπά» αδιακρίτως, όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα μικρόβια, οι μύκητες και οι ιοί που την προκαλούν καραδοκούν στην άμμο, στην πισίνα, στο δροσερό, θαλασσινό νερό. Κολπίτιδα μπορεί εύκολα να πάθει μια γυναίκα όταν κολυμπά σε μια πισίνα με νερά που δεν φθοριώνονται καλά και δεν αλλάζονται συχνά, καθώς και από την άμμο, σε μια αμφιλεγόμενης καθαρότητας ακτή.

Περισσότερα...
 
Φυσιολογικός γεννητικός κύκλος

cycle

 

 

   Σκοπός ενός φυσιολογικού γεννητικού κύκλου είναι η απελευθέρωση ενός ώριμου ωοκυττάρου (ωάριο), το οποίο με τη γονιμοποίηση του από ένα σπερματοζωάριο να δημιουργήσει μια νέα ζωή. Ο κύκλος αυτός βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο του άξονα υποθαλάμου- υπόφυσης και απαιτεί λειτουργικότητα των ωοθηκών και της μήτρας. Πρόκειται για ένα από τα πλέον περίπλοκα συστήματα ρύθμισης στον ανθρώπινο οργανισμό.

Περισσότερα...
 
Γυναικείος Οργασμός: Μύθοι και πραγματικότητα

orgasm

 

 

   Ο οργασμός αναμφίβολα είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της γυναικείας σεξουαλικότητας. Διαχρονικά, αποτελεί το βασικό προβληματισμό, τόσο των ειδικών θεραπευτών, όσο και των αντίστοιχων ερευνητών που επιχειρούν να κατανοήσουν τους βιολογικούς και ψυχικούς μηχανισμούς που τον διέπουν. 

Περισσότερα...
 
Ο πόνος στο στομάχι ή την κοιλιά σας καταστρέφει την καθημερινότητά σας;

pain

 

 

   Ο κοιλιακός και στομαχικός πόνος έχουν μια μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων. Η αιτία του πόνου είναι άγνωστη, αλλά πολύ πιθανόν να οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων που περιλαμβάνει στρες, δυσανεξία τροφίμων, αλλαγές διατροφής και τρόπου ζωής, ορμονικούς παράγοντες, διαταραχές των νεύρων στον πεπτικό σωλήνα και το έντερο κ.λπ.

Περισσότερα...
 
Ινομυώματα

fibroids

 

 

   Τα ινομυώματα (ή λειομυώματα) αποτελούν καλοήθεις όγκους που εντοπίζονται στον μυικό χιτώνα του τοιχώματος της μήτρας (μυομήτριο). Απαρτίζονται από διογκωμένες λείες μυικές ίνες και ινώδη συνδετικό ιστό. Εμφανίζονται ιστολογικά ως διακριτές στρογγυλές μάζες, άσπρες ή στο χρώμα του δέρματος, που διαχωρίζονται σαφώς από τον γύρω ιστό της μήτρας. Μπορούν να βρίσκονται μέσα στο σώμα της μήτρας, στην εξωτερική της επιφάνεια, στον τράχηλο ή να κρέμονται από έναν μίσχο. 

Περισσότερα...
 
Αυξητική στήθους: Όσα θέλετε να μάθετε για το γυναικείο στήθος!

 augmentation

 

 

   Από τα πρώτα χρόνια της ιστορίας, ο μαστός της γυναίκας θεωρήθηκε σύμβολο ευγονίας και θηλυκότητας. Η κλασική και η σύγχρονη τέχνη αντιμετώπισε τους μαστούς σαν εκφραστικά στοιχεία του γυναικείου κάλλους με κλασικό πρότυπο την Αφροδίτη. Το μέγεθος του γυναικείου στήθους έχει να κάνει με την κληρονομικότητα, αλλά και με ορμονικές μεταβολές, ενώ αποτελεί εξειδικευμένο αδένα που εκπληρώνει τον φυσιολογικό προορισμό του θηλασμού, ενσωματώνεται στον ορμονικό κύκλο της γυναίκας και αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο στο γυναικείο σώμα. Η θέση, το σχήμα και ο όγκος του, διαφέρουν ανάλογα με τη φυλή, το άτομο, την ηλικία και την περίοδο λειτουργίας του. Είναι όργανα συμμετρικά στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα και βρίσκονται μεταξύ 2-3ης και 6-7ης πλευράς.

Περισσότερα...
 
Χάπι της Επόμενης Ημέρας: Δεν (πρέπει να) είναι μέθοδος αντισύλληψης

contraceptive pil


 

   Το χάπι της επόμενης ημέρας είναι μια μέθοδος έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Έχει δηλαδή στόχο την εκ των υστέρων «πρόληψη» σε μία γυναίκα που είχε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη ή που η μέθοδος αντισύλληψης που χρησιμοποίησε για κάποιο λόγο δεν απέδωσε (π.χ. το προφυλακτικό έσπασε ή υπήρξε σοβαρού βαθμού διάρροια - εμετός μετά τη λήψη του αντισυλληπτικού χαπιού). 

Περισσότερα...
 
Διαδερμική χειρουργική για το κότσι

feet

 

 

   Ανώδυνη, γρήγορη και οριστική λύση στα προβλήματα των δακτύλων του ποδιού και συγκεκριμένα στο κότσι (παραμόρφωση της πρώτης άρθρωσης του μεγάλου δακτύλου) που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι, δίνει η νέα επαναστατική μέθοδος της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής (Διαδερμικής Χειρουργικής) του άκρου ποδός!

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 16

All rights reserved by Envelop.gr