Για το Παιδί
50% αυξημένος κίνδυνος παχυσαρκίας για τα μοναχοπαίδια!
baby chocolate

Πολύ αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας παρουσιάζουν τα μοναχοπαίδια, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nutrition and Diabetes».

Περισσότερα...
 
Ανακαλύφθηκε γονίδιο που προκαλεί τύφλωση σε βρέφη
newborn-baby

Ένα γονίδιο που ευθύνεται για μια σπάνια κληρονομική νόσο του αμφιβληστροειδούς που πλήττει τα βρέφη και οδηγεί σε τύφλωση, ανακάλυψαν επιστήμονες ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε πιθανές θεραπείες, σύμφωνα με τη βρετανική επιστημονική επιθεώρηση Nature Genetics.

Περισσότερα...
 
Κινδυνεύει η καρδιά των παιδιών με παχυσαρκία
fatchild

Σε κίνδυνο βρίσκεται η καρδιά των παιδιών με παχυσαρκία ακόμη και ενώ βρίσκονται στο δημοτικό σχολείο, σύμφωνα με ολλανδική μελέτη.

Περισσότερα...
 
Σκύλος στο σπίτι…μεγαλώνει γερά μωρά!
dog baby

Ένα σκυλάκι στο σπίτι ισοδυναμεί με λιγότερες λοιμώξεις για τα μωρά. Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου αποδεικνύεται και ο καλύτερος φίλος του νεογέννητου…

Περισσότερα...
 
Πιο «ανθεκτικοί» οι γονείς σε ιούς και μικρόβια!
family1

Γίνετε γονείς για να αποκτήσετε ανοσία σε ιούς και μικρόβια. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι ανακάλυψαν πως παρά το γεγονός ότι οι γονείς κολλάνε συχνότερα από τα παιδιά τους διάφορους ιούς, τελικά νοσούν σπανιότερα, συγκριτικά με εκείνους που δεν έχουν παιδιά.

Περισσότερα...
 
Η τσίχλα κάνει κακό στη μνήμη;
eating gum

Το μάσημα της τσίχλας εμποδίζει τα παιδιά να συγκεντρωθούν. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες, οι οποίοι εξέτασαν περισσότερους από 3 χιλιάδες μαθητές.

Περισσότερα...
 
Ήλιος και ζέστη: τι πρέπει να προσέξετε για το μωράκι σας
beach baby with hat

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα και ζέστη….ναι, για εμάς τους μεγαλύτερους η καλύτερη εποχή του χρόνου! Η εποχή της παραλίας και της ξεγνοιασιάς. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε νεογέννητα, ή βρέφη μικρής ηλικίας; Αυτή την περίοδο πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα το μωρό σας.

Περισσότερα...
 
Το παιδί σας τρώει με τα χέρια; Αφήστε το και…χαλαρώστε!
baby-eating-hands

Είτε τα παιδιά που τρώνε λερωθούν, είτε λερώσουν, είτε δεν φάνε όλο τους το φαγητό, μην ανησυχείτε! Αφήστε τα να φάνε μόνα τους! Γιατί σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal, τα βρέφη και τα νήπια που «διαχειρίζονται» μόνα τους το φαγητό τους, τρώγοντας με τα χέρια, έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση να τρέφονται υγιεινά όταν μεγαλώσουν και να διατηρούνται στο σωστό βάρος!

Περισσότερα...
 
Χειρότερες επιδόσεις στο σχολείο για τα παχύσαρκα παιδιά
fat kids

Νέα Αμερικανική μελέτη συνδέει την παιδική παχυσαρκία με σωματικά και ψυχικά προβλήματα καθώς, επίσης και με τις κακές σχολικές επιδόσεις και ιδιαίτερα στα μαθηματικά.

Περισσότερα...
 
Στοματική υγεία: μάθετε το παιδί σας να φροντίζει τα δόντια του
brushing teeth

Το παιδί πρέπει να μάθει από νωρίς τα οφέλη της στοματικής υγιεινής. Ιδανικό είναι να δώσουν οι γονείς το καλό παράδειγμα, φροντίζοντας ιδιαιτέρως οι ίδιοι τα δόντια τους. Μπορείτε ακολουθώντας κάποια βήματα, να βοηθήσετε το παιδί σας να έχει υγιή δόντια και ούλα.

 

Περισσότερα...
 
«Θύματα» του παθητικού καπνίσματος τα περισσότερα παιδιά
Parents-smoking

Παθητικοί καπνιστές είναι τα περισσότερα παιδιά και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που οι επιπτώσεις είναι ανιχνεύσιμες στο αίμα τους. Αυτά είναι τα απογοητευτικά αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 10

All rights reserved by Envelop.gr