Για το Παιδί
Το Σύνδρομο Down

syndrome

 

   Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από σωματικές διαφοροποιήσεις καθώς και νοητική στέρηση.

 

   Το σύνδρομο Down είναι η πιο συνηθισμένη και γνωστή διαφοροποίηση του χρωματοσωμικού μας κώδικα. Συγκεκριμένα, η τρισομία που εμφανίζεται στο 21ο ζεύγος των χρωματοσωμάτων έχει σαν αποτέλεσμα την εκδήλωση αυτού του συνδρόμου που είναι επίσης γνωστό και σαν 'Μογγολισμός'.

Περισσότερα...
 
Ωταταλγία και μέση ωτίτις

otitis

 

 

   Η πιο συχνή αιτία που τα παιδιά επισκέπτονται τον ιατρό είναι η μέση ωτίτις και περίπου το 1/3 των παιδιών ηλικίας από 1-3 ετών, παρουσιάζουν παραπάνω από τρεις (3) προσβολές μέσης ωτίτιδας το χρόνο. Η μέση ωτίτις επίσης αποτελεί την πιο συχνή αιτία απώλειας της ακοής στην παιδική ηλικία.

Περισσότερα...
 
Βλέπουν το μοναχοπαίδι τους πιο κοντό!
measure kid

Οι μαμάδες γενικότερα έχουν την να βλέπουν τα παιδιά τους «καλύτερα» σε όλα… όμως όταν πρόκειται για μοναχοπαίδι ή το πιο μικρό σε ηλικία από τα υπόλοιπα παιδιά τους τότε γίνονται θύματα αυταπάτης, καθώς τους φαίνεται πιο κοντό από ότι είναι στην πραγματικότητα!


Περισσότερα...
 
Οι καλές σχολικές επιδόσεις είναι στο DNA μας
school

Στα γονίδια μας είναι «γραμμένες» οι καλές σχολικές επιδόσεις. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν Βρετανοί επιστήμονες.


Περισσότερα...
 
Υπάρχει τελικά ο 'Αϊ - Βασίλης'...;

stclaus

 

 

   Πριν επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στα παρακάτω ερωτήματα ή διλήμματα που αντιμετωπίζουμε ως γονείς αλλά και ως άτομα τις μέρες των γιορτών για το αν πραγματικά υπάρχει αυτός ο καλοκάγαθος παππούλης που μοιράζει απλόχερα δώρα σε όλα τα παιδιά:

Περισσότερα...
 
Kαβγάδες ανάμεσα στα αδέρφια

childrens

 

 

   Όλα είναι ήρεμα μέσα στο σπίτι, ενώ τίποτα δεν προμηνύει την καταιγίδα που έρχεται, ώσπου ξαφνικά: «Μαμάααααα!!!!», η κραυγή της Ελενίτσας αντιλαλεί σε κάθε χιλιοστό του δωματίου! «Ο Γιώργος δε μου δίνει την κούκλα μου!!!», ωρύεται και το πρόσωπό της είναι κατακόκκινο από θυμό. 

Περισσότερα...
 
Βγάλτε το παιδί σας βόλτα…διαφορετικά κινδυνεύει να παρουσιάσει μυωπία!
paidi mywpia

Τα παιδιά που περνούν περισσότερες ώρες έξω από το σπίτι έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν μυωπία, σύμφωνα με νέα έρευνα.


 

Περισσότερα...
 
Αντιβιοτικά και παιδί - πραγματικές ενδείξεις και κίνδυνοι από κατάχρηση

child

 

 

   Τα αντιβιοτικά καταπολεμούν λοιμώξεις από μικρόβια. Αν το παιδί μας είναι άρρωστο με συνάχι, βήχα η πυρετό, συνηθέστερα έχει λοίμωξη από ιό. Οι λοιμώξεις από ιούς είναι πολύ συχνές, ιδιαίτερα στα βρέφη και τα νήπια, και δεν καταπολεμούνται με αντιβιοτικά. 

Περισσότερα...
 
Οξεία διάρροια στα παιδιά

baby toilet

 

 

   Ο ορισμός της διάρροιας στα παιδιά ποικίλει δεδομένου ότι η φυσιολογική υφή και συχνότητα των κενώσεων στα παιδιά ποικίλει ανάλογα με την ηλικία αλλά και τη διατροφή. Διάρροια στην παιδική ηλικία γενικά θεωρείται η υδαρής κένωση. Πρόκειται για σύμπτωμα και όχι νόσο, παρόλα αυτά όμως μπορεί αυτό το σύμπτωμα να είναι σημαντικό σε βαθμό που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση.

Περισσότερα...
 
Ιλαρά

show

 

 

H ιλαρά είναι ιογενής λοίμωξη υψηλής μεταδοτικότητας που οφείλεται στον ιό της ιλαράς. 

Περισσότερα...
 
Ακμή

acne

 

 

 

   Η ακμή είναι η συχνότερη φλεγμονώδης δερματοπάθεια των νέων. Εμφανίζεται κυρίως κατά την εφηβική περίοδο (14-18 στα κορίτσια, 15-19 στα αγόρια), ενώ στις γυναίκες μπορεί να εμφανισθεί και μετά την ηλικία των 25 ετών. Πλην της εφηβικής ηλικίας η ακμή μπορεί να παρουσιασθεί κατά την νεογνική και βρεφική ηλικία. Το ποσοστό των ατόμων που πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ακμή πλησιάζει το 80%. Οι άνδρες παρουσιάζουν βαρύτερη μορφή της νόσου, ενώ η ακμή φαίνεται να διαρκεί περισσότερο στις γυναίκες. Η μέση διάρκεια της νόσου είναι 4-5 χρόνια, ενώ σε σημαντικό ποσοστό μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο. 

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 10

All rights reserved by Envelop.gr