Για τη Γυναίκα
Μύθοι και αλήθειες για τις ενέσιμες θεραπείες

needle

 

 

   Από τις πιο δημοφιλείς και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης που άλλαξαν τα δεδομένα της αισθητικής ιατρικής είναι το Βotox και το υαλουρονικό οξύ. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής μόνο στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν 6,1 εκατομμύρια εφαρμογές Βotox για αισθητικούς λόγους και δαπανήθηκαν 1,1 δις $ το 2012! 

Περισσότερα...
 
Botox: Τα πάντα γύρω από αυτό

botox injection 

 

 

   Το botox είναι μία ενέσιμη θεραπεία, αισθητικής βελτίωσης του άνω μισού του προσώπου. Συγκεκριμένα, διώχνει τις ρυτίδες του μεσοφρύου, του μετώπου και της περιοχής του έξω κανθού, (πόδι της χήνας) γύρω από τα μάτια. Η δραστική ουσία είναι η εξασθενημένη αλαντοτοξίνη τύπου Α, η οποία αραιώνεται με φυσιολογικό ορό και με πολύ μικρές βελόνες ενίεται στις περιοχές όπου υπάρχει το πρόβλημα. 

Περισσότερα...
 
H εργαζόμενη μητέρα

working-mother

 

 

   Η είσοδος της γυναίκας τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας είναι πραγματικότητα. Η γυναίκα λόγω των αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων καθώς των απαιτήσεων της σύγχρονης κοινωνίας ωθήθηκε να αναλάβει πολλαπλούς ρόλους. Η σύγχρονη γυναίκα θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα: σύζυγος, μητέρα, νοικοκυρά και υπάλληλος. Η πολυπλοκότητα αυτών των ρόλων καθώς και η ταυτόχρονη επιτυχημένη επιτέλεση των οικογενειακών και των επαγγελματικών υποχρεώσεων αποτελεί το καθημερινό Γολγοθά της εργαζόμενης μητέρας. 

Περισσότερα...
 
Εμμηνόπαυση: μια καινούρια εποχή

menopause 

 

 

   Εμμηνόπαυση είναι το μόνιμο τέλος της περιόδου και της γονιμότητας. Είναι μια καινούργια περίοδος στη ζωή της γυναίκας. Δεν είναι ένα χρόνιο νόσημα. Παρ' όλα αυτά αυτή η περίοδος των φυσικών και ψυχικών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης μπορεί να δημιουργήσουν διαταραχές του ύπνου όπως επίσης και να κλέψουν την ενέργεια της γυναίκας. Έμμεσα επίσης μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια κατάθλιψης. Παρ' όλα αυτά όμως η εμμηνόπαυση δεν είναι μια νόσος και η γυναίκα δεν θα πρέπει να

Περισσότερα...
 
Περιστασιακό σεξ: «ολοκληρώνει» ή όχι τις γυναίκες;
one night

Το περιστασιακό σεξ είναι αγαπημένο ανδρικό σπορ… κατά πόσο όμως ευχαριστιούνται και οι γυναίκες;  


Περισσότερα...
 
Σύνδρομο πολυκυστικών οωθηκών - PCOS

polycystic

 

 

   Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι ένα πολύ συχνό σύνδρομο που εμφανίζεται στο 20% περίπου των γυναικών. Περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1935 από τους Stein και Leventhal. Αποτελεί μια ομάδα συμπτωμάτων με διάφορες διαβαθμίσεις όσον αφορά την εκδήλωσή τους και αυτό δημιουργεί μια πολυπλοκότητα τόσο στη διάγνωση, όσο και στην αιτιολογική και θεραπευτική προσέγγιση του συνδρόμου.

Περισσότερα...
 
Ο σακχαρώδης διαβήτης της κύησης

gestational-diabetes-iStock 000010635372Small-615x409

 

 

   Ο σακχαρώδης διαβήτης της κύησης είναι μια από της μορφές του Σακχαρώδη Διαβήτη. Θεωρείται ως μια ύπουλη ασθένεια, καθώς δεν μας δίνει εμφανή συμπτώματα για να την διαγνώσουμε εύκολα και έγκαιρα. Έτσι, με αργή και σιωπηλή πορεία καταστρέφονται προοδευτικά τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη, κάνοντας την παραγωγή της προβληματική. Ετσι, αυξάνεται η γλυκόζη (σάκχαρο) που κυκλοφορεί στο αίμα και αυτό έχει σοβαρές μακροπρόθεσμες επιτάσεις σε όλα τα μικρά αγγεία του οργανισμού. 

Περισσότερα...
 
Βρετανία: θα επιδοτούνται οι μητέρες που θηλάζουν
Breast-Feeding

Σε μία αμφιλεγόμενη κίνηση προέβησαν οι Βρετανοί για να ενθαρρύνουν το μητρικό θηλασμό. Έτσι ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα που προβλέπει τη διανομή κουπονιών αγορών στις μητέρες που θηλάζουν το μωρό τους τίθεται σε εφαρμογή στο Ντέρμπισαϊρ και το Νότιο Γιόρκσαϊρ, υποβαθμισμένες ζώνες στο κέντρο της Αγγλίας.


Περισσότερα...
 
Όταν η νύστα είναι παθολογική

sleepiness  

 

 

   Το άτομο που πάσχει από νύστα (υπνηλία) παρουσιάζει υπερβολική επιθυμία για ύπνο. Η νύστα σε αρκετές περιπτώσεις ταλαιπωρεί τον πάσχοντα ακόμα και το πρωί μετά από πολύωρο ύπνο κατά την αφύπνιση. Η αύξηση της διάθεσης για ύπνο κατά την διάρκεια της ημέρας προκαλεί συχνά αδυναμία συγκέντρωσης, μειωμένη επαγγελματική απόδοση, σύνδρομο κόπωσης, ατονία. Σύμφωνα με μελέτες πάνω από 20% των σοβαρών κακώσεων από τροχαία έχουν ως αιτία τη νύστα των οδηγών.

Περισσότερα...
 
Απαραίτητο το αντηλιακό και το χειμώνα
woman sun winter

Γύρανση…ποιος δεν θέλει να την απαρνηθεί…δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Ένας τρόπος είναι η προστασία απέναντι στον ήλιο όλη τη διάρκεια του έτους. Οι ειδικοί τονίζουν να μην ξεχνάτε τα αντιηλιακά προϊόντα και το χειμώνα!


Περισσότερα...
 
Γιατί οι γυναίκες λαχανιάζουν ευκολότερα από τους άνδρες;
tired-exercise-crop.xxxlarge 1

Οι γυναίκες λαχανιάζουν πιο εύκολα και γρήγορα από τους άνδρες εξαιτίας της ανατομίας τους, αφού έχουν μικρότερους  πνεύμονες με αποτέλεσμα οι μυς του διαφράγματος να εργάζονται σκληρότερα ειδικά κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ή της κοπιαστικής σωματικής εργασίας.


Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 17

All rights reserved by Envelop.gr