Για τη Γυναίκα
Ψηλά τακούνια: πότε δημιουργούν πρόβλημα;

high heels

 

 

   Οι γόβες-στιλέτο είναι αναμφισβήτητα κολακευτικές για την εικόνα των ποδιών, όχι όμως και ιδανικές για την υγεία τους, αφού, αν φοριούνται καθημερινά, δημιουργούν προβλήματα, όπως φλεγμονές και πόνο κάτω από το πέλμα, κότσια, γαμψά δάχτυλα, ανατομικές ανωμαλίες, ακόμα και διαστρέμματα όταν υπάρχει αστάθεια κατά τη βάδιση.

Περισσότερα...
 
Οι φοβίες

phobias

 

 

   Η φοβία είναι ένας υπερβολικός και επανερχόμενος φόβος, ο οποίος είναι ανεξήγητος (ακόμη και για το ίδιο το θύμα). Είναι μια φοβική αντίδραση δυσανάλογη προς την αιτία που την προκαλεί. Οι πιο γνωστές φοβίες είναι η κλειστοφοβία (φόβος για τους κλειστούς-περιορισμένους χώρους), η αγοραφοβία (φόβος για τους ανοικτούς

Περισσότερα...
 
Κολποβακτηρίδιο Doderlein

Doderlein

 

 

   Είναι απολύτως φυσιολογικό το αποτέλεσμα του κολπικού επιχρίσματος να περιέχει το κολποβακτηρίδιο Doderlein.

Περισσότερα...
 
Μία στις 14 γυναίκες στον κόσμο πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας!
how should_women_fight_dome

Νούμερα που συγκλονίζουν. Το 7% των γυναικών στον κόσμο ή μία στις 14 γυναίκες παγκοσμίως υφίσταται σεξουαλική βία από κάποιον άλλον άνδρα, πέραν του συζύγου ή του συντρόφου της, σύμφωνα με διεθνή έρευνα.


Περισσότερα...
 
Γιατί μας ωφελούν τα θετικά συναισθήματα;

positive feelings

 

 

   Στο χώρο της ψυχικής υγείας έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη συναισθημάτων που αφήνουν αρνητικό αποτύπωμα, όπως το άγχος, η θλίψη, ο θυμός και η απόγνωση. Φυσικά, η ενασχόληση αυτή έχει οδηγήσει στην εξέλιξη της γνώσης και στην ανάπτυξη ψυχολογικών μεθόδων αντιμετώπισης αυτών των συναισθηματικών καταστάσεων. 

Περισσότερα...
 
Ο ρόλος της φιλίας στο γυναικείο στρες

stressed out_women

 

 

   Αυτό το άρθρο είναι για όποιον θέλει να χτίσει καλύτερες σχέσεις και επικοινωνία μαθαίνοντας περισσότερα για τις αντιδράσεις των γυναικών στο στρες και το ρόλο της φιλίας.

Περισσότερα...
 
Κολποσκόπηση

col

 

 

   Η κολποσκόπηση είναι η εξέταση που στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού αποτελεί ένα χρήσιμο διαγνωστικό μέσο για τη διάγνωση οποιασδήποτε βλάβης του τραχήλου, κόλπου και αιδοίου. Την κάνουμε μετά από παθολογικό Test Pap ή αν ο γιατρός διαπιστώσει κάτι ύποπτο κατά την γυναικολογική εξέταση.

Περισσότερα...
 
Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του βάρους των γυναικών

winw

 

 

   Η χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά στη μορφή του κόκκινου κρασιού, έχει συσχετισθεί με πολλά οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία των γυναικών. Αντίθετα, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας. 

Περισσότερα...
 
Διαταραχές έκκρισης ιδρώτα

sweat

 

 

   H έκκριση του ιδρώτα στο ανθρώπινο σώμα γίνεται από τους ιδρωτοποιούς αδένες, μετά από επίδραση ποικίλων ερεθισμάτων, τα οποία προκαλούν έκκριση ειδικών ορμονών, όπως αδρεναλίνης και νοραδρεναλίνης, που επενεργούν στους ιδρωτοποιούς αδένες. 

Περισσότερα...
 
Candida

candida

 

H Candida αποτελεί γένος μύκητα

 

   Όλα τα παθογόνα για τον άνθρωπο είδη, ανευρίσκονται και ως σαπροφυτικοί οργανισμοί ειδικώς στο στόμα, στα κόπρανα, στον κόλπο. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις ευνοείται η τοπική ανάπτυξη της Candida και δημιουργούνται επιφανειακές λοιμώξεις στο δέρμα, στον κόλπο, στο στόμα, στον φάρυγγα. Η είσοδος του μύκητα στο αίμα

Περισσότερα...
 
Μύθοι και αλήθειες για τη σχέση HPV-καρκίνου του τραχήλου

hpv 1.v

 

Πόσο συχνές είναι οι μολύνσεις με HPV;

 

   Στις ΗΠΑ, ο ιός HPV θεωρείται ο πιο συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός. Μερικές μελέτες εκτιμούν πως η πλειοψηφία του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού έχει εκτεθεί σε μόλυνση με τουλάχιστον ένα τύπο του ιού. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι δεν εμφανίζουν κάποιο σύμπτωμα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 18

All rights reserved by Envelop.gr