Ηλικιωμένοι
Καταρράκτης

cataract

 

 

   Ο καταρράκτης, είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες θόλωσης της όρασής μας μετά από κάποια ηλικία. Ο καταρράκτης είναι μέρος του φαινομένου της γήρανσης του ματιού. Ολοι οι άνθρωποι μετά από κάποια ηλικία εμφανίζουν μια θόλωση του φακού. Για τον καταρράκτη δεν υπάρχει άλλη αντιμετώπιση παρά

Περισσότερα...
 
Νέες προοπτικές με την 'εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση'

stimulation

 

 

   Η προϊούσα υπερπυρηνική παράλυση (ή αλλιώς σύνδρομο Steele - Richardson - Olsewski) είναι σπάνια νευροεκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου αγνώστου αιτιολογίας. Μέχρι σήμερα ενοχοποιούνται γενετικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις. 

Περισσότερα...
 
Οστεοπόρωση: Τα επικίνδυνα κατάγματα και η θεραπεία

os

 

 

   Ιδιαίτερα επικίνδυνα μπορεί να χαρακτηριστούν τα κατάγματα στους μεσήλικες και τους ηλικιωμένους, καθώς μπορεί να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή του ασθενή. Προκαλούνται κυρίως λόγω μιας νόσου που λανθασμένα πιστεύεται από το ευρύ κοινό ότι αφορά μόνο τις γυναίκες. Αν και τα ποσοστά είναι υψηλότερα στο γυναικείο φύλο, η νόσος απειλεί

Περισσότερα...
 
Η χρησιμότητα της Μαγνητικής Τομογραφίας στη διάγνωση των ορθοπαιδικών Παθήσεων

mt

 

 

   Η μαγνητική τομογραφία (ΜΤ) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της διαγνωστικής ιατρικής σήμερα. Με την βοήθεια ισχυρότατου μαγνητικού πεδίου και παλμικών ραδιοσυχνοτήτων παράγονται ανατομικές εικόνες της υπό ερευνά περιοχής οι οποίες μεταφέρονται σε έναν ηλεκτρονικού υπολογιστή και στην συνεχεία μελετώνται από τον ακτινολόγο.

Περισσότερα...
 
Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

lupus

 

 

   Τα αυτοάνοσα νοσήματα προσβάλλουν το 5%-8% του πληθυσμού και γι' αυτόν το λόγο χαρακτηρίζονται «συχνά νοσήματα». Αυτοανοσία αποκαλείται η αντίδραση των Β και Τ-λεμφοκυττάρων κατά των ιστών του ίδιου του οργανισμού. Αυτοάνοση νόσος είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η αυτοανοσία προκαλεί βλάβη των ιστών,

Περισσότερα...
 
Η κoινωνικooικoνoμική επιβάρυνση της ΧΑΠ

hap

 

 

   Η κoινωνικo-oικoνoμική πλευρά ενός ιατρικoύ πρoβλήματoς δεν αναφέρεται συχνά σε ένα ιατρικό συνέδριo, παρ' όλo πoυ, η ιατρική σήμερα πλέoν, πέρα από τoν ανθρωπιστικό της χαρακτήρα έχει εκ των πραγμάτων και έναν oικoνoμικό - διαχειριστικό. 

Περισσότερα...
 
Το μακιγιάζ σε μεγαλύτερη ηλικία

 makeup

 

 

   Με το μακιγιάζ, σε μια προχωρημένη ηλικία, μπορούμε να κάνουμε ένα πρόσωπο να φαίνεται πιο νέο και πιο όμορφο. Φυσικά δεν γίνονται θαύματα παρά μόνο αν καταφύγουμε σε διάφορα τρικ.

Περισσότερα...
 
Μη φαρµακευτικές θεραπείες της άνοιας

dementia

 

 

   Τα φάρµακα για την άνοια είναι δοκιµασµένα, ασφαλή και αποτελεσµατικά, δεν καλύπτουν όµως παρά µόνο την ανάγκη να ενισχυθούν οι άµυνες του εγκεφάλου ενάντια στη σαρωτική επίθεση της εκφύλισης. 

Περισσότερα...
 
Η σημασία της πρόληψης του γλαυκώματος

glaucoma

 

 

   Το γλαύκωμα θεωρείται ένα από τα βασικά αίτια απώλειας της όρασης, ιδιαίτερα στα ηλικιωμένα άτομα. Πρόκειται για μία νόσο του οπτικού νεύρου στο οποίο προκαλείται βλάβη από –συνήθως- την αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης. Εαν το οπτικό νεύρο καταστραφεί σε όλη του την έκταση, προκαλείται τύφλωση. 

Περισσότερα...
 
Σταυρόλεξα & κουίζ: τα «μυστικά» για να ξανανιώσει ο εγκέφαλος των ηλικιωμένων
crossword

Οι ηλικιωμένοι που ασχολούνται με σταυρόλεξα, μαθηματικά ή άλλα κουίζ καταφέρνουν να δώσουν έως και δέκα χρόνια παραπάνω «ζωή» στον εγκέφαλό τους, απομακρύνοντας έτσι τα συμπτώματα της άνοιας.


Περισσότερα...
 
Οστεοπόρωση

osteoporosi


 

   Οστεοπόρωση είναι μια συστηματική σκελετική νόσος που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική μάζα, με συνέπεια την αύξηση της ευθραυστότητας των οστών και την επιρρέπεια σε κατάγματα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 6

All rights reserved by Envelop.gr