Ηλικιωμένοι
Έκπτωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας σε υπέρβαρους ηλικιωμένους
old people exercising


Οι άνθρωποι σε μεγάλες ηλικίες που έχουν αρκετά παραπανίσια κιλά, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες έκπτωσης της εγκεφαλικής τους λειτουργίας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Σεούλ στη Νότιο Κορέα. Η μελέτη διήρκεσε πέντε χρόνια και εστίασε στη σύνδεση μεταξύ του σωματικού πάχους και της γνωστικής λειτουργίας.

Περισσότερα...
 
Περισσότερη κατανάλωση ψαριών - λιγότερη άνοια
old couple

Εάν θέλετε να ωφελήσετε τον εγκέφαλό σας, πρέπει να τρώτε ψάρια συστηματικά. Αμερικανοί επιστήμονες τονίζουν ότι όσοι τρώνε ψητό ή βραστό ψάρι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, προάγουν την υγεία του εγκεφάλου τους.

 

Περισσότερα...
 
Εύστροφοι ηλικιωμένοι με….πράσινο τσάι
ELDERLY COUPLE HAPPy

Πράσινο τσάι για ευστροφία και ζωντάνια και στην τρίτη ηλικία, συστήνουν οι Ιάπωνες ερευνητές σε μελέτη τους στο «American Journal of Clinical Nutrition».

Περισσότερα...
 
Τα βλαστοκύτταρα σε πειραματόζωα γεννούν ελπίδες για τη θεραπεία του Πάρκινσον
parkinson

Πειραματόζωα με συμπτώματα παρόμοια με αυτά του Πάρκινσον, μετά την εισαγωγή ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλό τους, εμφάνισαν σημαντική βελτίωση, σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες.

Περισσότερα...
 
Αισθάνεστε αφηρημένοι; Πότε πρέπει να ανησυχήσετε.
afirimenos Σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ζωής σας, ίσως θα περνούσε απαρατήρητη κάποια αφηρημάδα. Αν είστε γύρω στα 50 όμως, σας προβληματίζει. Πρέπει όμως να ανησυχήσετε ότι πρόκειται για κάποια μορφής άνοια ή είναι απλή αφηρημάδα;

Περισσότερα...
 
Προλάβετε την οστεοπόρωση με σωστή διατροφή
osteoporosi

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, για τις περισσότερες – αν όχι όλες τις ασθένειες. Και η οστεοπόρωση προλαμβάνεται. Πώς; Με διατροφή και άσκηση. Οι ειδικοί συστήνουν την κλασική Μεσογειακή Διατροφή.

Περισσότερα...
 
Κοντά στη θεραπεία του Αλτσχάϊμερ
Κοντά στη θεραπεία του Αλτσχάϊμερ
Χαμόγελα αισιοδοξίας για τη θεραπεία του Αλτσχάϊμερ γεννά η δημιουργία για πρώτη φορά στο εργαστήριο, κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβες από τη νόσο.

Η σημαντική πρόοδος στις έρευνες αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς η εκφυλιστική αυτή νόσος επηρεάζει το νευρικό σύστημα

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 6

All rights reserved by Envelop.gr